13.04.2018 | Zdeněk Kamínek ml. | Zápas

Přestřelka Ústí s Táborskem nabídla šest branek a divoký závěr

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – Zápas 22. kola Fortuna národní ligy mezi Ústím nad Labem a Táborskem byl určený pouze pro diváky silné povahy. Do vedení se jako první dostali hosté, domácím se podařilo dvakrát skóre vyrovnat a minutu před koncem základní hrací doby dokonce otočit skóre proti Táborsku hrajícímu v deseti ve svůj prospěch. Ve druhé minutě nastavení ale střídající Zavadil vyrovnal při hře s brankářem Tomou v útočném velkém vápně na konečných 3:3.
25' Pilík (pen)
68' Miskovič
89' Jindráček
5' Vandas
64' Musiol
90' Zavadil
bez karet
22' Ngimbi
80' Ngimbi
Sestavy
Vašek – J. Peterka, J. Pokorný, Kingue, Šnirc – P. Pilík (77. Drame), Martykán (61. M. Zeman), Ťok, F. Novotný – Miskovič – Jakubov (70. Jindráček)
Na lavičce: Kotěra, Gilián, Procházka
Trenér: Aleš Křeček
Toma – Prošek, N'Gimbi, Navrátil, Souček – Vandas (74. Blecha), Šandera, Nešický (82. Klusák), M. Kučera – Mršić – Musiol (88. Zavadil)
Na lavičce: Satrapa, Dudl, Kopřiva, Linhart
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Houdek – Hrabovský, Melichar • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 548

Komentář

Lepší vstup do duelu zažili bezpochyby fotbalisté Táborska. V páté minutě přihrál Zbyněk Musiol z levé strany do velkého vápna Pavlu Vandasovi, který přízemní střelou k levé tyči otevřel gólový účet zápasu. Vedení nemuselo hostům vydržet dlouho, když o dvanáct minut později Kingue po odražené střele zamířil nad.

V minutě dvacáté první se snášel balón za obranu hostů a do ofenzivy hrnoucího se Jakubova zastavil N’Gimbi, jenž následně obdržel žlutou kartu. Z přímého volného kopu přihrál Ťok Pokornému, který z vyložené šance nechal vyniknout brankáře Tomu. Za minutu mohl padnout gól na opačné straně, střelecký pokus Vandase ale vyrazil Vašek a při dorážce Musiola zastoupil ústeckého brankáře Kingue.

Pasáž plná brankových příležitostí pokračovala i v minutě dvacáté čtvrté, kdy se domácí zásluhou Jakubova dočkali vyrovnání, avšak rozhodčí hru předtím přerušil. Útěchou pro Ústí nad Labem mohla být nařízená penalta po faulu na Novotného. Pokutový kop proměnil s přehledem Pavel Pilík. Ve zbytku prvního poločasu se již nic zajímavého neudálo, a tak obě mužstva odešla do kabin za stavu 1:1.

Po změně stran udeřili opět jako první hosté, když Kingue doslova namazal míč Zbyňku Musiolovi. Hrubá chyba byla útočníkem Táborska potrestána. Časomíra přičetla pouze pět minut a Novotný zahlédl nikým nehlídaného Jiřího Miskoviče, který se k pravé tyči nemýlil.

N’Gimbi musel hrací plochu opustit v osmdesáté minutě, když za nedovolený zákrok na Filipa Novotného vedle pokutového území obdržel druhou žlutou a automaticky červenou kartu, a Táborsko tak muselo dohrávat v deseti. Po šesti minutách se do dobré střelecké pozice dostal Drame, ale kvůli ofsajdovému postavení akci sudí přerušil.

V osmdesáté deváté minutě prodloužil Kingue rohový kop Ťoka na Martina Jindráčka, který zblízka v nepřehledném chumlu prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Diváci i sám autor branky si myslel, že utkání rozhodl, ale ještě v nastavení se děly věci. V první minutě nejprve vytáhl Vašek střelu Navrátila, Táborsko ale vyrovnalo z rohového kopu o minutu později. Střídající Petr Zavadil přelstil defenzivu Ústí nad Labem a rozhodl o dělbě bodů.

Ohlasy trenérů

Aleš Křeček (FK Ústí nad Labem): "Prožíváme obrovské zklamání, hráči jsou skleslí. Hrálo se v pátek třináctého, zápas vypadal bláznivě. Od začátku jsme prohrávali, dvakrát jsme se ale vzchopili. V 89. minutě jsme utkání otočili, ale v nastavení jsme o vítězství přišli. To jsou pro hráče a trenéra nejhorší momenty, kdy už je těžké se s tím nyní srovnávat. Musím hráče povzbudit, zvednout je, poděkovat za výkon, bojovali, rvali se, podle mého názoru jsme byli i lepší. Zápasů, kterých se nedohrává s plným počtem hráčů, je v poslední době hodně, my výhodu využili, ale v poslední minutě ze standardní situace inkasujeme. Jedná se každopádně o ztrátu, to si uvědomujeme. Na druhou stranu by bylo špatně, kdybychom něco balili, naopak kluky povzbudíme, budeme makat dále a musíme přivézt body z venku a udělat tříbodovou sérii."

Roman Nádvorník (FC MAS Táborsko): "Po dvaceti dvou minutách jsme mohli vést po dvou brankách Pavla Vandase a bylo by po utkání. Bohužel ve finále jsme měli štěstí a musím smeknout před mužstvem, když jsme inkasovali na 2:3 z našeho pohledu. Mužstvo se ještě zvedlo a vytvořilo si tři gólové šance. Nikdo to nezabalil, šli jsme si pro body do poslední minuty. Hráli jsme dobře kombinačně po zemi, škoda, že se neprosadil i Aleš Nešický. Zaplaťpánbůh za bod, na sestupující týmy jsme měli sedm bodů náskok, což není hodně. Oproti ostatním celkům máme výhodu v tom, že jsme odehráli zápasy s Příbramí a Opavou. Myslím si, že pokud získáme ještě šest bodů, bude nám to k záchraně stačit."