24.04.2018 | Ondřej Novotný | Zápas

Královéhradecký Pázler srazil Olympii hattrickem

Foto: fchk.cz
Hradec Králové – Tři dny po sobotním prohraném zápase v Příbrami čekal na hradecké fotbalisty další zápas. Stejně tak i na pražskou Olympii, jež v minulém kole rovněž nebodovala. Větší chuť uspět před kamerami České televize byla v úterý večer vidět na domácích, kteří si výhrou 4:1 zaslouženě dokráčeli ke třem bodům. Hattrickem se blýskl kanonýr Jan Pázler, jenž své konto letošních zásahů navýšil již na osmnáct branek!
40' Pázler
45' Vlkanova
56' Pázler (pen)
74' Pázler
49' Keita
64' Martan
73' Černý
15' Keita
55' Fišl
64' Katidis
Sestavy
Ottmar – M. Černý, Čech, Kvída, Plašil (85. Funda) – Martan (78. Miker), Janoušek, Zorvan, Krátký – Vlkanova – Pázler (88. Šípek)
Na lavičce: Lindr, Pajer, Urma, Súkenník
Trenér: Karel Havlíček
Stejskal – Moulazimis, Broukal, Žežulka (46. Verner), Frizoni – Giditz, Fišl, Vasileiou (69. Rothe) – Katidis (80. Novák), Keita, Jukl
Na lavičce: Čáp
Rozhodčí: Matějček – Melichar, Černý O., Berka • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 742

Komentář

Začátek zápasu se rozhodně povedl více Votrokům. Už v první minutě protáhl míč Zorvan na pravou stranu vápna a na zadní tyči se snažil oslovit dobíhajícího Martana, ten však těsně na kulatý nesmysl nedosáhl. Aktivita zůstala ale i nadále na východočeské straně, vždyť poté se do další šance dostal opět Martan, jehož prudkou ránu z hranice vápna tentokrát už Stejskal musel lapit. Brankář Olympie pak byl poprvé překonán, po koncovce Zorvana totiž míč vyrazil jen do prostoru, kde byl také Vlkanova, jenž však orazítkoval pouze pravou spojnici.

Olympia se v dalších chvílích do žádné příležitosti nedostala, sama ale poznala, že by to v ofenzivě chtělo přidat, na což došlo. To, co naopak nepřišlo, byly brankové příležitosti, protože Ottmar v podstatě zasahovat nemusel. Na změnu skóre tak došlo díky Hradeckým. Adam Vlkanova sedm minut před koncem prvního poločasu prošel pravou stranou a do vápna nahrával na Jana Pázlera. Šestnáctý gól východočeského útočníka se sice nerodil lehce, z těžké pozice se ale královéhradecký hráč nakonec dokázal prosadit a poslal tak domácí do vedení. 

A byl to právě Pázler, který pár vteřin před ukončením jediné nastavené minuty dokázal vyhrát ve středovém kruhu důležitý souboj, následně předložit míč pro rozeběhnutého Adama Vlkanovu, který samostatný únik bezpečně zakončil za záda chytajícího Stejskala – 2:0.

Druhá polovina zápasu začala nejprve dobrou příležitostí domácích, ta však využita nebyla a slovo si tak vzali hosté. Olympia využila v podstatě svou první větší příležitost. Frizoni z levé strany odcentroval na hranici malého vápna, odkud do míče trkl nehlídaný Ibrahim Keita a bylo rázem zase o co hrát.

Snížení Pražanů ale byla voda na mlýn Hradce, který po chvíli přidal a snažil se opět hnát do útoku. Netrvalo tak dlouho a došlo na další příležitosti, několik z nich však využito nebylo, nařízený pokutový kop po faulu na Čecha už ale ano. Úspěšným střelce, tentokrát trochu se štěstím, byl opět Jan Pázler, jenž dodal výrazný klid na kopačky svého týmu. 

Tempo hry se pak trochu snížilo. Vidět byl především Vlkanova, který měl hodně příležitostí rozšířit svůj gólový účet, radovali se ale naopak hosté, ovšem jen chvíli. Vlastní branka domácího Čecha nebyla pro odpískaný útočný faul Keity uznána.

Východočeši tentokrát byli nebezpeční směrem dopředu skoro po celý zápas, a tak není divu, že se prosadili i počtvrté! Z pravé strany přišel centr od Marka Krátkého, jehož se ještě ve vzduchu ujal u pravé tyčky Jan Pázler, a prudkou ranou z první dokonal svůj hattrick. Tato branka zároveň uzavřela bohatý gólový účet televizní předehrávky. Hradec Králové zdolal Olympii vysoko 4:1.

Ohlasy trenérů

Karel Havlíček (FC Hradec Králové): "Výsledek 4:1 samozřejmě bereme, Olympie byla silná na balonu, individuálně výborná. Týmově jsme to zvládli lépe, dotáhli jsme do konce brejkové situace a pochopitelně hattrick Pázlera byl klíčový. Začátek druhého poločasu jsme si zkomplikovali, kde jsme nechali úplně volného Keitu hlavičkovat. Ale pak ideální odpověď. Myslím si, že vítězství je zasloužené." (fchk.cz)

Oldřich Pařízek (FK Olympia): „Dnes hráčům nemohu vytknout bojovnost, byl to diametrálně odlišný zápas než ten poslední proti Frýdku. Prohrávali jsme v poločase 0:2, dostali jsme ve 45. minutě hloupý gól. Do druhého poločasu jsme vstoupili lépe, nebyli jsme horším týmem. Dali jsme gól na 1:2 a byli jsme v kontaktu. Poté nám rozhodčí neuznal branku na 3:2, ještě se na tu situaci musím podívat. Kdybychom dali kontaktní gól, vše se mohlo zase vyvíjet jinak. Penalta už pak rozhodla a bylo v podstatě po zápase.“