25.04.2018 | David Klier | Zápas

Pardubice smetly Táborsko, Fousek se blýskl hattrickem

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Hattrick Adama Fouska vyvolal ve středu večer na Vinici gejzír radosti. Hosté z Táborska, kteří bojují o záchranu v soutěži, na pardubický tým nestačili, navíc je nahlodaly dvě rychlé branky v prvním poločasu. Domácí po změně stran přidali ještě jednu trefu a pod všemi byl podepsaný jako autor zmiňovaný pardubický záložník!
11' Fousek
21' Fousek
49' Fousek
bez branek
bez karet
41' Linhart
Sestavy
Knobloch – Prosek, Šejvl, Jeřábek, T. Čelůstka – A. Fousek, Kovář (73. Látal), Řezníček, Mužík – P. Černý (82. D. Novák) – Huf (66. Sokol)
Na lavičce: Šmíd, Březina, Lněnička, Šafařík
Trenér: Jaroslav Novotný, Jiří Krejčí
Toma – Prošek (29. Souček), Klusák, Navrátil (72. N'Gimbi), Dudl – M. Kučera, Nešický, Šandera, Vandas (59. Mršić), Blecha – Linhart
Na lavičce: Zadražil, Zavadil, Vozihnoj, Musiol
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Dubravský – Hock, Vlček • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 695

Komentář

Pardubičtí hned od začátku utkání potvrzovali roli favorita a prokazovali svou formu. Netrvalo to ani čtvrt hodiny a domácí tým se prosadil poprvé. Po rohovém kopu hlavičkoval Jan Jeřábek na hranici malého vápna, kde byl volný Adam Fousek, na jehož střelu neměl brankář Toma nárok.

I po vstřelení branky Pardubice pokračovaly v útočném stylu hry. Sedm minut po prvním gólu střílel Tomáš Čelůstka vedle, na zadní tyči ale byl David Huf, který se na míč natahoval marně, jinak by zakončoval do odkryté branky.

Po dvaceti minutách hry vedli svěřenci Jiřího Krejčího a Jaroslava Novotného již 2:0. Znovu to byl Adam Fousek. Ten se dostal k míči po tečovaném centru Řezníčka a v pádu skóroval střelou k pravé tyči. Kouč Táborska Roman Nádvorník sáhl k první změně v sestavě již po necelé půlhodině hry, zpackaný úvod zápasu odskákal Václav Prošek, kterého vystřídal Daniel Souček.

Tesla do druhé poloviny zápasu vstoupila stejně aktivně jako do té první. Už po čtyřech minutách to bylo o tři branky, když hattrick dokonal po střele na levou stranu branky Adam Fousek.

Domácí tým v útočném snažení nepolevoval a snažil se přidat další branku, k té měl po přízemním balónu do pokutového území blízko Pavel Černý, ten ale na míč, podobně jako Huf v první půli, nedosáhl.

Do konce utkání se již nic neudálo, Pardubice tedy zvítězily potřetí v řadě a opět předskočily Hradec – jsou tedy na třetí pozici v tabulce. Táborsko stále zůstává na 13. místě, musí se ale dívat za sebe, kde je se stejným počtem bodů Frýdek-Místek.