25.04.2018 | Petr Frömel | Zápas

Znojmo na jaře potřetí doma bez gólu, všechny body si odvezl Třinec

Foto: Lukáš Filipec (fotbaltrinec.cz)
Znojmo – Vše podstatné se v zápase mezi Znojmem a Třincem odehrálo v prvním poločase. Hosté v něm dvakrát vyškolili domácí obranu a náskok si pohlídali až do samého závěru. Znojemští fotbalisté skórovali v posledních čtyřech duelech před svými fanoušky pouze v jediném případě.
bez branek
21' Buchvaldek
31' Ilko
28' Teplý
61' Dujmovič
81' Teplý
19' Janoščín
Sestavy
Koukal – Malár, Helísek, Dujmovič, Machuča – Lacko (65. Čereda), Javůrek, Ambrozek, Pospíšil – Vašíček (75. Pecháček), Teplý
Na lavičce: Polepil, Avdič, Moravec, Šamánek, Štrombach
Trenér: Leoš Kalvoda
Paleček – Ilko, Janoščín, M. Čelůstka, Bedecs (59. Masař), Reintam – R. Vaněk I., Šumbera, Samiec (70. Janošík), Buchvaldek (89. Joukl) – Juřena
Na lavičce: Adamuška, Velner, Hykel, Dedič
Trenér: Jiří Neček
Rozhodčí: Rejžek – Ratajová, Polák • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 380

Komentář

V první možnosti se hned v úvodu zjevil Teplý, jeho pokus z ostrého úhlu Paleček vyrazil, následně střílel mimo bránu Javůrek. Stejný hráč měl po čtvrt hodině hry na kopačce vedoucí gól, jeho střelu však zastavila levá tyč třinecké svatyně, a tak se naplnilo pořekadlo nedáš - dostaneš. Na druhé straně se Lukáš Buchvaldek dostal do samostatného úniku a obloučkem překonal vyběhnutého gólmana. 

Pro Znojmo byla situace za deset minut ještě horší, po dalším zaváhání jeho obránců pálil Pavol Ilko a balón prošel až do brány. Před koncem úvodní půle ještě zkoušel snížit aktivní Javůrek, míč ale poslal přímo do náruče třineckého brankáře.

Na začátku druhého poločasu mohl třinecký tým odskočit na rozdíl tří gólů, Juřena vyrazil sám na Koukala, tomu udělal kličku a mířil do opuštěné svatyně, v poslední chvíli však balón odehrál do bezpečí jeden ze znojemských hráčů. Následovaly dlouhé minuty marné snahy Znojma o kontaktní branku, blízko jí byl Ambrozek, jenž pálil z pravé strany, ovšem Paleček bez problémů zasáhl. 

Soupeř mohl pro změnu zvýšit náskok, Masař však svojí bombou z voleje nechal jen vyniknout Koukala. Poté přišli na řadu zase domácí, Vašíček trefil břevno a Teplý pěknými nůžkami protihráče na brankové lajně. Poslední gólovka se zrodila deset minut před koncem, kdy Masař obral o míč znojemského obránce, tváří v tvář gólmanovi však minul bližší tyč.

Ohlasy trenérů

Leoš Kalvoda (1.SC Znojmo FK): "Vcelku dobře jsme do zápasu vstoupili až do situace, kdy Javůrek nastřelil tyčku. Potom jsme propadli ve všech činnostech. Nedokážu pochopit, že jsou hráči schopni odehrát jeden zápas v Táborsku nebo v deseti lidech ve Frýdku-Místku a poté předvedou výkon, jaký předvedli dnes. Všichni mě zklamali." (fotbaltrinec.cz)

Jiří Neček (FK Fotbal Třinec): "Utkání bylo velice slušné, mělo náboj. Obě mužstva chtěla vyhrát. Znojmo chtělo potvrdit body z Táborska, my jsme potřebovali vyhrát jako sůl, protože už nás to tížilo. Pro diváky to byl dobrý zápas a pro nás byl obzvlášť dobrý, protože jsme dávali góly. Mrzí mě, že jsme ve druhém poločase nepřidali další dva góly. Mužstvo hrálo výborně a zapadl do toho i Samiec." (fotbaltrinec.cz)