06.05.2018 | Petr Frömel | Zápas

Zápas Znojma se Žižkovem vítěze nepřinesl, Viktoria remizovala po dlouhých dvaceti kolech

Foto: František Borek (fkvz.cz)
Znojmo – Znojemští fotbalisté vstoupili do zápasu proti žižkovské Viktorii aktivněji a byli odměněni vedoucí brankou. Soupeř ale brzy vyrovnal a na začátku druhého poločasu strhl vedení na svoji stranu. Ani jihomoravský tým však neprohrával dlouho a s protivníkem srovnal krok. Nerozhodný stav pak vydržel až do závěrečného hvizdu.
24' Javůrek
69' Javůrek
29' Quintero Batioja
56' Kuchta
20' Avdič
68' Šamánek
47' Podrazký
89' Pavlata
Sestavy
Veselý – Malár, Avdić, Pospíšil, Dujmovič (65. Ambrozek), Čereda – Lacko, Javůrek, Teplý – Vašíček, Šamánek
Na lavičce: Koukal, Helísek, Moravec, Pecháček, Kaššai
Trenér: Leoš Kalvoda
P. Soukup – Košťál, V. Mareš, Dressler, Švejdík – Podrazký (55. M. Čermák), Pavlata, Štípek (86. Moravec), Batioja, Volek (75. Urbanec) – Kuchta
Na lavičce: Winter, Čmelík, Frimmel, Musa
Trenér: Bohuslav Pilný
Rozhodčí: Severýn – Dohnálek, Pfeifer • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 341

Komentář

Už po pěti minutách se ve velké šanci zjevil Vašíček, který sice Soukupa překonal, ale míč bránu těsně minul. Poté se dlouho nic nedělo, než přišla 24. minuta, ve které Jan Javůrek doběhl míč na levé straně a poslal jej do odkryté soupeřovy svatyně. 

Za pět minut bylo vše jinak, Augusto Batioja naskočil na letící balón a zamířil do protipohybu brankáře. Hosté tak z první střely na bránu skórovali. Žižkov vyrovnávací gól nakopl, v dalších možnostech pálil Pavlata jen do protihráče a Kuchta nad. 

V úvodu druhé půle měl Štípek dost volného prostoru před sebou, avšak místo střely volil nepřesný centr. V 56. minutě se už pražský tým radoval, Dressler poslal zprava přihrávku do pokutového území a Jan Kuchta tečoval míč pod břevno. 

Krátce na to mohlo udeřit na obou stranách. Nejprve ve velké šanci neuspěl Čereda, jehož ránu Soukup vyrazil, z protiútoku se tváří tvář Veselému zjevil Štípek, ovšem z ostrého úhlu mířil jen do vyběhnutého gólmana. Vyrovnání přinesla 69. minuta, ve které Jan Javůrek rozehrál přímý kop a balón, i díky teči jednoho z hráčů ve zdi, obloučkem zaplul do sítě. 

Zpátky do vedení mohl žižkovský mančaft vrátit Kuchta, jeho nebezpečnou ránu z levé strany však Veselý bravurně vyrazil. Za Znojmo pak hlavičkoval Avdić přímo do Soukupovy náruče. V závěru utkání se ještě jeden z domácích fotbalistů marně pokoušel svoji střelou po zemi ohrozit soupeřovu svatyni, ovšem míč mezi tři tyče nezamířil.