12.05.2018 | Petr Komárek | Zápas

Dva góly Varadiho a Mihálkova chycená penalta, Frýdku to ale proti Vítkovicím stačilo jen na plichtu

Foto: mfkfm.cz
Frýdek-Místek – Na krajský souboj došlo v sobotu na stadionu Stovky. Domácí Frýdek-Místek hostil Vítkovice. Valcíři se v zápase dostali do vedení o dvě branky, když se dvakrát během prvních dvaceti minut trefil Varadi. Hosté z Ostravy ale manko dokázali smazat, a nakonec si vybojovali remízu. A to ještě jednu velkou šanci zahodili, Twardzikovi totiž frýdecký brankář Mihálek zneškodnil pokutový kop.
12' Varadi
19' Varadi
38' Twardzik
54' Žondra
34' Fukala
82' Mravec
60' Twardzik
87' Dramé
Sestavy
Mihálek – Biolek (75. Hruška), Mravec, Literák, Fukala – Macej (64. Krčula), Willwéber, Mozol, Slaninka – Tandir, Varadi (77. Chvěja)
Na lavičce: Buček, Švrček, Dramé, Přichystal
Trenér: Martin Pulpit
Květon – Cverna, Mikula, Dramé, Twardzik – Pašek, Motyčka, Okleštěk, Hýbl (83. Kučera) – Ožvolda (80. Mrázek), Žondra
Na lavičce: Chmiel, Malík, Tkáč, Urbančok, Mišinský
Trenér: Ludevít Grmela
Rozhodčí: Zelinka – Horák, Polák • Stadion: Stadion Stovky • Diváci: 812

Komentář

V první šanci zápasu se ocitli Vítkovičtí. Hýbl s Ožvoldou si před vápnem vzájemně předali balon, prvně jmenovaný ale pak místo střely ještě nahrával. Šance byla pryč. O deset minut později už se měnilo skóre. Biolek skluzem získal míč na vlastní půlce, následně si Literákův pas převzal na pravém křídle Mozol. Jeho centr sice chtěl sebrat hostující bek, trestuhodně ho však přenechal Adamu Varadimu a ten svou pumelici umístil přesně k pravé tyči.

Na konci první dvacetiminutovky se útočník Adam Varadi radoval z gólu podruhé. Willwéber sice nepřihrál jemu, nýbrž Slaninkovi. Ten nacentroval do pokutového území a Varadi nekrytý hlavičkou zvýšil na 2:0 pro Valcíře. Po půlhodině hry odpískal sudí penaltu pro Vítkovice, a to za Fukalovu ruku ve vápně. Pro Ostravany to byla obrovská šance na snížení, domácí brankář Matěj Mihálek ale Filipu Twardzikovi „desítku“ chytil. V osudné chvíli skočil doleva, kam šel i balon, a úspěšný zákrok byl na světě.

Hosté ale ještě do poločasu přeci jen skóre zkorigovali. Po odvráceném centru od rohového praporku následoval znovu pas do vápna a Filip Twardzik ho hlavou umístil k levé tyčce. Třetí branku Lipiny mohl přidat Literák, po centru Slaninky hlavou minul. V 54. minutě se Vítkovickým povedlo vyrovnat. Přes chumel hráčů se míč z volného kopu dostal k Liboru Žondrovi, který jej uklidnil do rohu branky.

Další slibnou možnost hostujícího celku zastavil ofsajd, Paškův pokus po přihrávce Žondry byl tak zbytečný. Skóre se již nezměnilo a Frýdek-Místek tak remizoval s Vítkovicemi 2:2.

Ohlasy trenérů

Martin Pulpit (MFK Frýdek-Místek): "Jsem spokojený s výkony pouze některých hráčů. Už jsem to říkal i v kabině, tohle je válka. Někteří z nich neválčili, a pokud si to v kabině nevyříkají před posledními třemi zápasy, bude to těžké. Naše jediná šance je vyhrát v Sokolově a neprohrát doma s Ústím." (mfkfm.cz)

Ludevít Grmela (MFK Vítkovice): "Základní pohled je ten, že se pořád sice bavíme o tom, abychom se vyvarovali hrubých chyb, jenže hned zpočátku ji obrana zase udělala a pustili jsme soupeře do vedení. Do utkání jsme přitom vstoupili dobře, byli jsme na míči, jenže jsme po chvíli prohrávali o dva góly. Na druhé straně si ale cením toho, že kluci v sobě našli sílu ze zápasem ještě něco udělat, byť jsme ještě ke všemu neproměnili penaltu. Kluci nepodlehli eufórii domácích. Ale pořád se opakují věci, které nám v té druhé lize komplikují život, protože si ani zdaleka nemyslím, že by mužstvo mělo hrát na spodu tabulky." (mfkfm.cz)