16.05.2018 | Josef Janda | Zápas

Táborsko si poradilo se Žižkovem a významně se přiblížilo záchraně

Foto: Karolína Kabíčková (fctaborsko.cz)
Tábor – Důležitý souboj Táborska s Viktorií Žižkov nabídl pohledný útočný fotbal s množstvím šancí. V první půli se nejprve domácím nedařilo dlouho zakončit střelou mezi tři tyče, nakonec se ale radovali ze dvou branek. Po rohovém kopu se trefil hlavou kapitán Jakub Navrátil, nedlouho po něm po akci až do prázdné branky zvýšil na 2:0 útočník Zbyněk Musiol. Ve druhé půli se dostali ke slovu více také hosté, nicméně na domácí defenzivu nic nevymysleli. Táborsko tak porazilo Žižkov 2:0 a udělalo důrazný krok k záchraně soutěže.
26' Navrátil
31' Musiol
bez branek
21' Nešický
bez karet
Sestavy
Toma – Navrátil, N'Gimbi, Zavadil, Šandera – Prošek (77. Vandas), M. Kučera, Nešický, Kopřiva (57. Blecha), Mršić – Musiol (79. Linhart)
Na lavičce: Zadražil, Dudl, Mysliveček, Souček
Trenér: Roman Nádvorník
P. Soukup – Dressler, V. Mareš, Pardubský (37. Urbanec), Švejdík – Štípek (81. Musa), Pavlata, Podrazký (81. Frimmel), Batioja, Volek – Kuchta
Na lavičce: Winter, Čmelík, Toml, Čermák
Trenér: Bohuslav Pilný
Rozhodčí: Marek – Wilczek, Antoníček • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 1012

Komentář

Úvodní minuty duelu nabídnuly oboustranně útočnou podívanou, jenže zejména Táborsko mělo problém s trefením branky. Hodně blízko gólu byl po dvanácti minutách Musiol, který střelou z voleje lehce překopnul. Podobně se nezadařilo o chvíli později ani Proškovi. Když netrefil branku ani Nešický, začali být domácí příznivci nervózní. Táborsku se vzápětí nepovedl protiútok, kdy akci tři na dva zazdil špatnou přihrávkou Kučera.

Po sedmadvaceti minutách už bylo v Táboře veselo. Domácí konečně trefili branku, což znamenalo hned gól. Táborsko totiž využilo situaci po rohovém kopu. Do vzduchu se pověsil kapitán Táborska Jakub Navrátil, na jehož hlavičku k tyči byl Soukup krátký. 

Ihned po vedoucí brance zahrozili také hosté ze Žižkova. Nejprve musel Toma vyrazit nohou jedovku Zdeňka Volka, poté se po centru doprava dral k míči David Štípek, ale balon netrefil. Po půlhodině předvedlo Táborsko krásnou akci až do kuchyně. Přesný pas Václava Proška z pravé strany proměnil v gól do prázdné branky Zbyněk Musiol. V závěru poločasu chtěl ještě Batioja vymodlit penaltu, to se mu ale nepovedlo. 

Druhý poločas začal ofsajdovou trefou Zbyňka Musiola, chvíle poté ale patřily Žižkovu. Hosté se tlačili do šancí, gólové zakončení však nenabídli. Volkův centr po hodině hry skončil na hlavě Jana Kuchty, který nehlídán trestuhodně minul branku. Neúspěšný byl střelou podél tyče také Urbanec. Tentýž hráč zazdil tutovku i po pěkném Batiojově centru. 

V posledních minutách si Táborsko vedení 2:0 pohlídalo a připsalo si důležité tři body, které posunuly modrobílé hodně blízko záchraně.

Ohlasy trenérů

Roman Nádvorník (FC MAS Táborsko): "Věděli jsme, že nás čeká obrovsky těžký zápas. První poločas byl z naší strany dobrý, možná jeden z nejlepších, které jsme na jaře odehráli. Velice kvalitní výkon předvedli Prošek s Nešickým. Soupeře jsme potrestali dvěma góly, jen škoda, že jsme nedali ještě třetí. Bylo by po zápase a měli bychom klid. Ve druhém poločase na nás malinko dopadl strach, zatáhli jsme se a přestali kombinovat. Soupeř nás začal přehrávat. Chtěli jsme vzadu udržet nulu, to se nám povedlo. Jsou to pro nás důležité tři body."

Bohuslav Pilný (FK Viktoria Žižkov): "Prospali jsme první poločas. Soupeř byl od začátku lepší, vytvářel si pološance. Když se zápas začínal vyrovnávat, dostali jsme gól ze standardky. Když jsme mohli vyrovnat, dostali jsme pro změnu druhý gól. Druhý poločas byl o něčem jiném, fotbal se ale hraje na dva poločasy, jeden dobře odehraný nestačí. Vytvořili jsme si v něm dost šancí. Aby domácí znervózněli, potřebovali jsme snížit na 2:1, což se nám nepovedlo. Jsem zklamaný z toho, jakým způsobem jsme odehráli první poločas."