16.05.2018 | David Suchý | Zápas

Vlašim veze tři body z Třince, rozhodl Jandův pokutový kop

Foto: fcsbvlasim.cz
Třinec – Na stadionu Rudolfa Labaje se sehrál zápas mezi dvěma celky z horní poloviny tabulky. Do role mírného favorita zápasu byli pasování Třinečtí, kteří na svém stánku přivítali fotbalisty Vlašimi. Nakonec to ale byli hosté, kdo se radoval z tříbodového zisku. Jedinou trefu obstaral čtvrthodinu před koncem z pokutového kopu Janda.
bez branek
76' Janda (pen)
76' Bedecs
87' Ilko
75' Březina
82' Dao
Sestavy
Adamuška – Ilko, M. Čelůstka (46. Dedič), Reintam, Bedecs, Janoščín – Buchvaldek (77. Joukl), Samiec, Šumbera, Janošík (65. Vaněk) – Juřena
Na lavičce: Paleček, Cienciala, Velner, Hykel
Trenér: Jiří Neček
Řehák – Mil. Kadlec, Březina, J. Štochl, Tusjak – Skopec – Vodháněl, Badocha, Mareček (78. Cabadaj), Plachý (60. Janda) – Dao (85. Ivanko-Macej)
Na lavičce: Čtvrtečka, Frýdek, Kučera, Fotr
Trenér: Petr Havlíček
Rozhodčí: Matějček – Šimáček, Vodrážka • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 307

Komentář

Do zápasu vstoupili lépe domácí hráči, kteří hned po devíti minutách orazítkovali tyč. O pár vteřinek později se za Řehákem opět zatřásla branková konstrukce. Tentokráte po rohovém kopu pálil Bedecs, jenomže ani on neuspěl. Třinec pokračoval v solidním nástupu, v další šanci se ocitl Buchvaldek. Toho do vyložené šance vysunul Juřena, prvně jmenovaný ale pálil k bližší tyči, nicméně hostujícího brankáře ani tentokráte neprostřelil. 

Až po půlhodině hry se do první šance dostal také hostující celek. Nebezpečnou hlavičku v podání Daa musel reflexivním zákrokem krotit Adamuška. Nadcházející minuty prvního poločasu nic nenabídly, oba celky tak šly do kabin na bezbrankového stavu.

Třinečtí opět zahrozili v samotném úvodu poločasu. Tentokráte z kraje druhého dějství hlavičkoval Reintam jen o vlásek vedle pravé tyče. O necelých pět minut později se právě Estonec Reintam zapojil do útočného výpadu svého celku, po jehož centru Šumbera protáhl brankáře Řeháka. 

Vlašim si toho směrem dopředu moc nevytvořila, avšak v šestasedmdesáté minutě spadl v pokutovém území Dao a hlavní sudí ukázal na penaltový puntík. K samotné exekuci se postavil Ladislav Janda, který zvolil střelu na jistotu doprostřed brány.

Vlašim se tak patnáct minut před koncem dostala do vedení a domácí rázem museli pořádně zabrat. O vyrovnání se v nastaveném čase mohl postarat střídající Dedič, jehož ránu ale v poklidu sevřel brankář Řehák. Vlašim tak překvapivě vyloupila třinecký stadion.

Ohlasy trenérů

Jiří Neček (FK Fotbal Třinec): "První poločas byl z naší strany velice špatný. Nehráli jsme dobře, protože jsme je nechali rozehrávat, couvali jsme, zalézali a tím pádem Vlašim využívala svých technických hráčů. Druhý poločas jsme hráli na dva útočníky, abychom jim zablokovali stopery, chtěli jsme je odstavit od rozehrávky. Je pravda, že jsme měli hodně standardních situací, ale nedokázali jsme je proměnit. Mikk Reintam tam měl dobré hlavičky, jednu z nich brankář vyrazil. Nedohráli jsme takové brejky, kdy Renda šel sám z boku a hledal Juřenu těžkým balónem. To byla alfa a omega dnešního zápasu. Dnes jsme nebyli schopni dohrát tyto situace. Na tomto jsme umřeli." (fotbaltrinec.cz)

Petr Havlíček (FC Sellier & Bellot Vlašim): "Byl to zápas, ve kterém si domácí vytvořili více šancí, hlavně ze standardních situací. My s tím máme dlouhodobě problém i kvůli vzrůstu našich hráčů. Soupeř se i díky tomu dostal do tlaku. Mimo standardní situace to byl vyrovnaný zápas, ve kterém dominovaly obrany před útokem. Asi to nebyl moc pohledný zápas, ale jsme šťastní, že jsme ho vyhráli." (fotbaltrinec.cz)