25.05.2018 | David Suchý | Zápas

Žižkovu se doma zkrátka nedaří, podlehl také Českým Budějovicím

Foto: Pavel Kacerovský (dynamocb.cz)
Praha – Fotbalisté Žižkova potvrdili, že se jim na jejich vlastním stadionu vůbec nedaří. České Budějovice byly celý zápas výrazně lepší, avšak domácí hned několikrát podržel brankář Soukup. I přesto si celek z Jihočeského kraje odváží plný počet bodů. Pražané tedy na závěr sezony padli.
61' Musa
17' Havel
26' Mashike Sukisa
48' Urbanec
49' Novák
Sestavy
Soukup – Dressler, Košťál, V. Mareš, Pardubský (85. Volek) – Podrazký (75. Frimmel), Toml – Urbanec, M. Čermák, Čmelík (61. Jelínek) – Musa
Na lavičce: Konečný, Švejdík, Pavlata, Zeman
Trenér: Bohuslav Pilný
Křížek – Nitrianský, Havel, P. Novák, Kladrubský – Čavoš, Javorek – Řezáč (66. Táborský), Hašek (90+1. Puchel), Pešek (88. Švantner) – Mashike Sukisa
Na lavičce: Dubljanić, Vondra, Čermák
Trenér: David Horejš
Rozhodčí: Rejžek – Ratajová, Černý O. • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 872

Komentář

První poločas jednoznačně vyšel Českým Budějovicím. Ty si první vážnější příležitost připsaly po necelých deseti minutách hry, Soukup ale pohotovým zákrokem proti ráně zpoza šestnáctky podržel svůj celek. Změna skóre však přišla záhy. Nitrianský měl na centr příliš mnoho prostoru a na hranici ofsajdu se hlavičkou k tyči prosadil Lukáš Havel.  

Druhá branka na sebe nechala čekat pouhých deset minut. Tentokráte do šestnáctky přiletěl centr z levé strany, na který tím nejlepším způsobem reagoval Elvis Mashike Sukisa. Sporná situace přišla těsně před koncem prvního poločasu, pomezní sudí zřejmě upřel hostům vyloženou šanci. Pešek se totiž v době přihrávky nenacházel v ofsajdu. 

Vstup do druhého poločasu opět vyšel Českobudějovickým. Po několika minutách hry se tváří v tvář Soukupovi zjevil Hašek, který ale zamířil kousek vedle brány. Domácí strážce tyčí prokázal svoji obětavost v souboji s Mashikem, před kterým nakonec zabránil vyložené šanci. Špatně hrající Viktorka se nakonec dočkala kýžené branky, v pokutovém území se po centru z pravé strany prosadil Petar Musa.  

Kdo ale očekával, že se domácí trochu vzchopí, ten musel být zklamán. Vyložené šance se počítaly pouze na druhé straně, kdy Soukup zneškodnil samostatný únik Haška a poté také střelu z úhlu v podání Kladrubského. Už v samotném nastavení se parádním zákrokem předvedl hostující Křížek, na druhé straně musel před volným Táborským zasahovat Jelínek. Žižkov doma na závěr sezony podlehl Dynamu České Budějovice 1:2.

Ohlasy trenérů

Bohuslav Pilný (FK Viktoria Žižkov): "Já mohu soupeři jen pogratulovat k zaslouženému vítězství. My opět inkasovali v domácím prostředí první gól ze standardní situace, pak jsme museli samozřejmě hru více otevírat a ještě v prvním poločase jsme dostali druhý gól. O přestávce jsme si řekli, že zkusíme vstřelit gól, abychom se dostali do kontaktu. To se nám sice povedlo, ale pak jsme se museli ještě více tlačit do útoku a naše defenziva byla hodně otevřená. Na poslední roh šel v závěru i brankář, gól jsme ale již nedali a Budějovice po zásluze získaly tři body." (dynamocb.cz)

David Horejš (SK Dynamo České Budějovice): "Jsem rád, že jsme se rozloučili vítězstvím a že jsme tu sezonu takto ukončili. Hráli jsme proti soupeři, který měl dobré jaro. Dnes sice za Žižkov dostali šanci i hráči z širšího kádru, avšak my dnes hráli velmi dobře a hru jsme jednoznačně ovládli. Vedle dvou gólů jsme měli velké množství dalších šancí a malou kaňkou na vydařeném zápase bylo právě to, že jsme dostali gól na 2:1 a poté domácí zápas v závěru trochu zdramatizovali." (dynamocb.cz)