20.07.2018 | Petr Frömel | Zápas

Duel Znojma s Varnsdorfem vítěze nepřinesl

Foto: Libor Duchoň (Regionální týdeník Znojemsko)
Vše podstatné se odehrálo v první půli. Znojmo se nejprve díky gólu Ordoše ujalo vedení, avšak Kouřil o deset minut později vyrovnal. Šance si poté vypracoval převážně domácí tým, ale ani závěrečný tlak už žádnou branku nenabídl.
16' Ordoš
25' Kouřil
37' Dramé
61' Helísek
70' Štrombach
3' Bláha
28' Kozma
89' Novák
Sestavy
Buček – Cihlář, Malár, Helísek, Dramé – Šulc, Štrombach (76. Obiechina), Kučera, Ordoš, Lacko (90+1. Chereda) – Teplý.
Na lavičce: Veselý, Avdič, Krčík, Ambrozek, Hlůže
Trenér: Leoš Kalvoda
Porcal – Heppner (85. Kubista), Richter (57. Ondráček), Zbrožek, Kouřil – Bláha, Barac, Rudnytskyy – Kozma, Dzaba, Kocourek (77. Novák).
Na lavičce: Samoel, Dvořák, Schön
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Machálek – Horák, Dresler • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 722

Komentář

V úvodu první půle to střelecky zkoušeli Štrombach s Teplým, ani jeden mezi tři tyče nezamířil. V 16. minutě se už domácí radovali, Michal Ordoš, jedna z velkých letních posil jihomoravského mančaftu, si naskočil na letící míč a hlavou zamířil ke vzdálenější tyči.

Znojmo se ale z vedení neradovalo dlouho, za deset minut ponechalo soupeři před bránou až trestuhodně moc prostoru, Martin Kouřil prvním pokusem ještě nechal vyniknout Bučka, ale z dorážky se už nemýlil.

Hosté byli po vstřelené brance chvíli aktivnější, ovšem postupně přebírali iniciativu zpátky domácí hráči, dvakrát to zkoušel Teplý a v poslední možnosti poločasu Ordoš, ani v jednom případě však Porcal nemusel zasahovat.

Na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky utekl hostujícím fotbalistům Šulc, ovšem také zamířil vedle bližší tyče. Znojemský tým se snažil strhnout vedení zpátky na svoji stranu, avšak narážel na pevnou obranu Varnsdorfu, hosté se ke střelám příliš nedostávali, v ojedinělé šanci pálil Kocourek pouze do protihráče.

Duel pomalu směřoval ke svému konci, v jeho závěru se však děly velké věci. Nejprve měl nejlepší střelec Znojma v přípravě Teplý před sebou odkrytou bránu, jenže minul. Na druhé straně se musel vytáhnout Buček, který čelil dvěma nebezpečným pokusům protivníka, poprvé se štěstím udržel míč před brankovou čárou, následně vytěsnil balón mimo svoji svatyni.

V nastaveném čase se mohl stát hrdinou Teplý, tomu však nebyl gól dopřán, neboť v jasné tutovce hlavičkoval opět mimo.