22.07.2018 | Josef Janda | Zápas

Táborsko nepřetavilo herní převahu v góly a podlehlo Hradci 0:1

Foto: fchk.cz
Tábor – Jedna chyba v úvodu zápasu rozhodla bitvu mezi Táborskem a Hradcem Králové. Votroci využili zaváhání Vojtěcha Šandery ve středu hřiště a z následné akce vstřelil Ladislav Martan už ve druhé minutě jedinou branku utkání. Nebezpečnější šance nabídl Hradec, gólman Toma už ale balon za svá záda nepustil. Herní převahu však ukázalo téměř třinácti stovkám fanoušků Táborsko. Problémem domácích bylo ale kvalitní zakončení. N´Diaye s Pilíkem netrefovali branku a Valenta mířil jen doprostřed.
bez branek
2' Martan
bez karet
47' Vlkanova
61' Janoušek
Sestavy
Toma – Klusák (90+1. Zárybnický), Navrátil, Ngimbi, Šandera – M. Kučera (89. Pfeifer), P. Pilík, Kopřiva (75. Musiol), Vandas – Ndiaye, Valenta.
Na lavičce: Zadražil, Hasil, Berešík, Frýdek
Trenér: Kamil Tobiáš
Ottmar – Finěk, Trávníček, Plašil, M. Černý – Vlkanova (79. Zorvan), Janoušek, Kropáček (63. Hynek), Martinec, Durdević (90+1. Miker) – Martan.
Na lavičce: Stejskal, Kvída, Urma, Jukl
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Marek – Kubec, Petřík • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 1280

Komentář

Táborsko nevstoupilo na domácím hřišti do nového ročníku vůbec dobře. Už ve 2. minutě ztratil Šandera trestuhodně míč na středu hřiště a umožnil úprk Hradce po levém křídle. Vlkanova hned nacentroval zleva před branku, kde poslal míč o tyč do sítě Ladislav Martan. Gólman Toma, který dostal před utkáním dárkový koš k 30. narozeninám, obdržel od hostů hodně rychle nepěkný dárek. 

Jihočeši si vypracovali v první půli řadu rohových kopů, které však gólman Ottmar s přehledem likvidoval. Nebezpečnou střelu přímo na branku modrobílí v první půli nenabídli. Po půlhodině hry se hosté drali za zvýšením náskoku a hned dvakrát využili Šanderovy benevolence. Hlavně Durdević měl v dobré pozici před brankou mířit přesněji. Rána do Tomova dosahu nenadělala domácím vrásky. 

Táborsko hodně kombinovalo a ke střelám se příliš neuchylovalo. To se změnilo v závěrečných minutách první půle. Kopřiva se ve 43. minutě opřel do míče a jeho jedovatá střela jen o kousek minula hradeckou branku. Zajímavou pozici ještě nevyužili domácí v posledních okamžicích poločasu, když Kučera trefil ze standardky dva metry před vápnem jen svého spoluhráče. 

Ve druhé půli počítali domácí další šance, jenže stále se jim nedařilo ideálně trefit branku. Nejprve z dobré pozice pálil Pavel Pilík ze standardky nad branku, po více než hodině mohl udeřit Tomáš Valenta. Domácí rychlík se dostal na střed a vypálil jednu z mála střel na branku Táborska. Bohužel pro domácí trefil Valenta přímo prostředek branky, kde stál připravený Ottmar. Tutovku na druhé straně zahodil Milan Černý. Po zaváhání táborské obrany trefil z gólové pozice jen vracejícího se Klusáka. 

Táborsko mohlo vyrovnat deset minut před koncem. Chytrý pokus vyslal na hradeckou branku Tomáš Valenta, ovšem pohledným obstřelem minul o kousek i hostující branku. Ani závěrečný tlak Táborska vytoužené vyrovnání nepřinesl. Votroci nakonec jednobrankový náskok z první půle ubránili a odvezli si z Tábora první důležité tři body za výhru 1:0.

Ohlasy trenérů

Kamil Tobiáš (FC MAS Táborsko): "Hned na začátku utkání jsme udělali naráz tři chyby, z čehož jsme okamžitě inkasovali. Nenašli jsme zbraň, kterou bychom Hradec přehráli. Ve druhé půli jsme začali být zase více nebezpeční, jenže míče ve vápně nenacházely adresáta. V zápase jsme určitě nebyli horším týmem."

Zdenko Frťala (FC Hradec Králové): "Úvod utkání jsme zvládli výborně. Potom jsme předváděli zbytečně nervózní hru a zatáhli jsme se. Přesto jsme měli další dvě stoprocentní příležitosti. Poločas mohl být klidně 3:0 a druhá půle by vypadala jinak. Po změně stran musím ocenit hlavně naši obrannou fázi, v níž jsme plnili úkoly na sto procent. Soupeř měl jen nějaké standardky a do stoprocentní šance jsme Táborsko nepustili."