22.07.2018 | Petr Dejnožka | Zápas

Nováček z Chrudimi kousal, se Žižkovem se rozešel smírně

Foto: fkvz.cz
Praha – Premiérové vystoupení Chrudimi ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE skončilo remízovým výsledkem. Vyrovnaný zápas přinesl rychlé vedení Žižkova, hosté ale záhy z pokutového kopu srovnali. Další branku již více než tisícovka fanoušků neviděla, chrudimský tým tak slaví první bodový zisk ve druhé nejvyšší soutěži, pro Žižkov naopak remíza znamená dvoubodovou ztrátu.
4' Rondič
24' Vašulín (pen)
79' Sintean
90' Rondič
71' Řezníček
78' Mastík
Sestavy
K. Hrubeš – Pardubský, Žežulka, Švejdík, V. Mareš – Opluštil – Volek (53. Sintean), M. Čermák, Podrazký (81. Batioja), Urbanec (67. Trapanovski) – Rondić.
Na lavičce: Otáhal, Krejdl, Vilotič, Beňo
Trenér: Petr Mikolanda
Mrázek – Řezníček, Drahoš, Krčál, Mastík – Langr – Kesner, Sixta (81. Froněk), Dostálek (88. Hlavsa) – Vašulín (74. Šípek), Rybička.
Na lavičce: Zíma, Krištof, Stránský, Sulík
Trenér: Pavel Matějka
Rozhodčí: Berka – Kotalík, Kožár • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 1126

Komentář

Chrudimští vstoupili do druhé nejvyšší soutěže s elánem a již v první minutě se mohli na Žižkově dostat do vedení. Parádní individuální akcí se blýskl Daniel Vašulín, který prověřil připravenost brankáře Hrubeše. MFK byl v úvodu utkání lepším týmem, paradoxně ve čtvrté minutě inkasoval jako první. Hosté si nepohlídali standardní situaci, po které se přesnou hlavičkou prosadil Imad Rondić.

Nováček FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY byl i nadále aktivnější, k vyrovnání mu ale pomohla až penalta. Po faulu na Rybičku si balon postavil Daniel Vašulín a s jistotou mazáka poslal brankáře na opačnou stranu. V závěru první půle se ještě zrodily dvě velké šance Žižkova, nebezpečně vypadala zejména rána Žežulky z velké vzdálenosti a dorážka Urbance z malého vápna. S oběma střelami si ale pohotový brankář Mrázek dokázal poradit.

Také druhý poločas přinesl zajímavé možnosti. Za Chrudim mohl obrat dokonat Petr Rybička, mladý útočník ale svůj samostatný únik neproměnil, když nastřelil pouze vyběhnutého Hrubeše. Na opačné straně hrozil zejména nebezpečný Rondić, jeho lob z hranice velkého vápna však skončil nad brankou pozorného Mrázka. Další branku již diváci neviděli, duel tak skončil remízovým výsledkem 1:1.

Ohlasy trenérů

Petr Mikolanda (FK Viktoria Žižkov): „Už před zápasem jsem avizoval to, že je Chrudim velmi těžký soupeř. Jejich sehranost byla vidět, mají zafixované mnohem větší automatismy. Navíc ukázala větší chuť a agresivitu. Sice měla menší odpočinek před sezonou, přesto se prezentovala velmi dobrým a konkurenceschopným výkonem. Hosté měli výraznější šance, my pouze náznaky. Chrudim byla lepší v pohybu a držení míče. Je to pro nás ztráta dvou bodů, do budoucna ale může tento bod být dobrý. Soutěž je na začátku, před námi je spoustu kol. Gratuluji Chrudimi k výsledku.“

Pavel Matějka (MFK Chrudim): „S bodem z venku jsme spokojeni. Hráči v zápase odvedli maximální úsilí. Mohli jsme se velmi rychle dostat do vedení, následně jsme ale rychle inkasovali a to průběh utkání ovlivnilo. Aktivní hrou, kterou jsme se prezentovali v průběhu celého zápasu, jsme zaslouženě vyrovnali. Další brankové příležitosti nás mrzí, hráče chválím za zodpovědnost. Nerozehranost a nervozita byla znát, celkově jsme ale utkání zvládli dobře a to nejen po výsledkové, ale i herní stránce.“