27.07.2018 | David Suchý | Zápas

Jihlava je po další výhře lídrem F:NL, výhru proti Pardubicím trefil Klobása

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava – Fotbalisté Jihlavy navázali na povedený vstup do sezóny a po vítězství na půdě Brna zdolali před vlastními fanoušky také Pardubice. Utkání rozlouskla jediná branka, kterou už zkraje první půle obstarala letní posila z Mladé Boleslavi – útočník Stanislav Klobása.
14' Klobása
bez branek
88' Zoubele
90' Turyna
43' Mužík
90' Čelůstka
Sestavy
Vejmola – Vaculík, Tlustý, Štěpánek, Schumacher – Levin – Fulnek, Urblík (74. Machuča), Zoubele – Jiří Klíma (82. Javůrek), Klobása (85. Turyna).
Na lavičce: Vízek, Vedral, Nerad, Novotný
Trenér: Martin Svědík
Knobloch – Prosek, Šejvl, Jakub Klíma, T. Čelůstka – Jeřábek – Mužík, Tischler (61. Kovář), A. Fousek (84. Kašiar) – P. Černý (71. Sokol), Petráň.
Na lavičce: Šmíd, Čmelík, Kopřiva, Solil
Trenér: Jaroslav Novotný a Jiří Krejčí
Rozhodčí: Jílek – Kotalík, Pečenka • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 1680

Komentář

Do zápasu lépe vstoupil domácí celek, který byl v úvodních vteřinách o něco aktivnější. Na první branku tohoto zápasu nemuseli diváci dlouho čekat, neboť Stanislav Klobása zkusil štěstí zpoza šestnáctky už ve 14. minutě a míč pak skončil přesně v šibenici. 

Pardubice se dlouho nemohly dostat do ničeho nebezpečného, náznaky šancí si tvořily výhradně prostřednictvím standardních situací. Ještě před hvizdem ukončující první poločas se do šance dostal Klíma, který sice dotlačil míč do sítě, přihrávce na jednadvacetiletého útočníka ale předcházel ofsajd, branka tak nemohla být uznána. 

Druhý poločas se nesl v hodně podobném duchu. Pardubice si vytvořily další řadu standardních situací, avšak k ohrožení Vejmolovy branky nedošlo. Po zhruba hodině hry se do zakončení dostal hostující Urblík, jeho projektil ale nesměřoval mezi tři tyče. Aby toho nebylo málo, tak se do balónu opřel Čelůstka, avšak i jeho pokus nedoletěl na místo určení.

Náznak šance si připravila také Vysočina, Mužíkova střela ale skončila na noze protihráče. Domácí dostali velkou šanci zhruba deset minut před koncem, Klobása byl totiž faulován těsně před šestnáctkou. K rozehrávce volného kopu se postavil Levin, jeho centr ale nebyl přesný. O vyrušení gólmana Knoblocha se po delší době postaral Jakub Fulnek, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. 

Koncovka zápasu toho už moc nenabídla, Jihlava tak navázala na úspěšný zápas proti Brnu a po další výhře vede tabulku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.