28.07.2018 | Petr Dejnožka | Zápas

Chrudim ztratila dobře rozehraný zápas, v přestřelce slaví Ústí nad Labem

Foto: Jindřich Balous
Chrudim – Souboj ústecké Army s nováčkem z Chrudimi přinesl na východě Čech fanouškům zajímavou podívanou. Před více než tisícovkou diváků měli domácí nakročeno k zisku tří bodů, po neproměněné penaltě ale svůj náskok prohospodařili a nakonec podlehli výsledkem 2:3. Chrudimští mají po dvou zápasech jen jeden bod, Ústí zatím bezchybné.
31' Sixta
90' Kesner
60' Richter
63' Richter
87' Jindráček
34' Drahoš
75' Langr
27' Bílek
37' Miskovič
90' Jindráček
Sestavy
Mrázek – Řezníček, Drahoš, Krčál, Mastík – Langr (80. Sulík) – Kesner, Sixta, Dostálek – Rybička (71. Froněk), Vašulín (63. Šípek).
Na lavičce: Zíma, Hlavsa, Krištof, Kopecký
Trenér: Pavel Matějka
Lindr – Strada, Pimpara, Kingue (46. Brak), Leibl (84. Nágl) – Krátký, Richter, Peterka, Miskovič, Bílek (46. Procházka) – Jindráček.
Na lavičce: Tvrdoň, Nágl, Drame, Výborný
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Lerch – Melichar, Ratajová • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 1190

Komentář

Druholigový nováček z Chrudimi vstoupil do své domácí premiéry před zaplněným stadionem úctyhodně. Již v prvních minutách si dokázal vypracovat zajímavé příležitosti, které se ale minuly účinkem. Brankář Lindr musel zpod břevna vytáhnout například hlavičku Jakuba Krčála či zajímavé zakončení Daniela Vašulína z hranice pokutového území.

Aktivní Chrudim soupeře zaskočila a po zásluze se dostala do vedení ve 31. minutě. Skvělou individuální akci vystřihl David Sixta, svůj průnik zakončil ukázkovou ranou k tyči a rozjásal tím více než tisícovku fanoušků na chrudimských tribunách!

Ještě do poločasu mohli domácí svůj náskok navýšit, krátce po startu druhé půle navíc dostali k dispozici pokutový kop. Zakončení Petra Rybičky však brankář Ústí vystihl a tím nastartoval svůj tým k velkolepému obratu. Chrudimští začali kupit chyby ve vlastní defenzívě, za což byli důrazně potrestáni. Během tří minut Daniel Richter dvakrát zakončoval prakticky do prázdné branky a tím otočil skóre ve prospěch Army.

A s Chrudimí bylo ještě hůře. Při nádechu na závěrečný tlak Petr Drahoš nezvládl přihrávku vlastnímu brankáři, míč vystihl Martin Jindráček a se zdviženýma rukama ho dovezl až za brankovou čáru. Ani ztráta dvou branek domácí nepoložila, branka Ondřeje Kesnera v poslední minutě řádné hrací doby již znamenala pouze kosmetickou úpravu skóre. Ústí nad Labem porazilo Chrudim poměrem 3:2 a po dvou kolech má na kontě plný počet bodů, loňský vítěz ČFL na svoji premiérovou výhru zatím čeká.

Ohlasy trenérů

Pavel Jirousek (MFK Chrudim): „Do prvního domácího zápasu jsme nastupovali velmi odhodlaně. Snažili jsme se hráče připravit tak, aby nebyli nervózní, což je vždy důležitá stránka výkonu. Odehráli jsme solidní první poločas, kdy jsme se ujali vedení střelou ze střední vzdálenosti. Za zlomový okamžik považuji ještě před penaltou neproměněný samostatný nájezd Vašulína, pak přišla penalta a to jsou dvě rány, po kterých jsem tušil, že bude problém. Dostali jsme vyrovnávací gól a spoustu hráčů začne přemýšlet, že je něco špatně. Položila nás hluchá desetiminutovka. Můžu tým pochválit za to, že se nesložil a ještě snížil. Nyní je před námi těžká práce, jsme hodně dole a před těžkým zápasem je úkolem číslo jedna se psychicky zvednout.“

Aleš Křeček (FK Ústí nad Labem): „Hráčům jsem před zápasem říkal, že nás čeká mnohem těžší duel než proti Sokolovu. Chrudim je dlouho pohromadě, ví, co chce hrát, má agresivní hráče a dnes to ukázala. První půlku nás přehrávala a zaslouženě šla do vedení, nám se nedařilo hrát nahoře, soupeř do útoku přecházel jednoduchým způsobem. V poločase jsme si řekli, že musíme věci změnit. Ukázali jsme obrovskou bojovnost a vůli. Jako rozhodující moment vidím neproměněnou penaltu, díky Lindrově zákroku jsme přežili, zůstali ve hře a nakonec zápas i otočili.“