03.08.2018 | Petr Frömel | Zápas

Jihlava ani potřetí nezaváhala a zůstává stoprocentní

Foto: Facebook/FC Vysočina Jihlava
Jihlava – Skóre zápasu se poprvé měnilo po půl hodině hry, kdy znojemská obrana zaspala a soupeř trestal. Ještě před koncem první půle byla jihlavská radost dvojnásobná. Znojmo se snažilo s výsledkem ještě něco udělat, ale v jeho asi největším tlaku jej srazil na kolena třetí smolně inkasovaný gól. Jihlava tak má na kontě po třech kláních plný počet bodů, jihomoravský celek naopak na první vítězství stále čeká.
bez branek
31' Klíma
44' Klobása
78' Zoubele
56' Ambrozek
89' St. Hillaire
90' Ambrozek
38' Vaculík
Sestavy
Buček – Malár, Dramé, Ambrozek, Helísek – Kučera, Šulc (46. St. Hillaire), Cihlář, Štrombach (46. Mudra) – Beganović (79. Hlůže), Teplý.
Na lavičce: Veselý, Chereda, Krčík
Trenér: Leoš Kalvoda
Vejmola – Štěpánek, Vaculík, Tlustý, Schumacher – Levin, Zoubele, Fulnek (79. F. Novotný), Urblík (60. Machuča) – Jiří Klíma (76. Javůrek), Klobása.
Na lavičce: Vízek, Vedral, Nerad, Turyna
Trenér: Martin Svědík
Rozhodčí: Klíma – Petřík, Pochylý • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 928

Komentář

První zákrok utkání si připsal Vejmola, který lehce lapil hlavičkový pokus jednoho z protihráčů. To hosté byli více nebezpeční, ve 12. minutě hlavičkoval z bezprostřední blízkosti Fulnek a poté ještě tvrdě pálil Jiří Klíma, s oběma pokusy si však Buček poradil.

Po zhruba půl hodině hry se odehrály velké věci na obou stranách, nejprve Urblíkovu bombu z voleje, která byla ještě tečována, fantasticky vyrazil Buček. Na druhé straně v jasné tutovce selhal Beganović, který před poloprázdnou svatyní Jihlavy nedokázal zamířit mezi tři tyče a přišel trest. V 31. minutě zůstal Jiří Klíma zcela sám před bránou a po přihrávce z pravé strany lehce skóroval.

Celek z Vysočiny poté dominoval, v 37. minutě ještě jeho druhý zásah hlavní arbitr pro faul neuznal, těsně před koncem první půle se však jeho hráči přeci jen radovali. V 44. minutě prodloužil Jiří Klíma letící míč na vzdálenější tyč, kam naběhl Stanislav Klobása a rychle tečoval balón do brány.

Na začátku druhého poločasu to mohlo být už 3:0, opět zakončoval Klobása, tentokrát hlavou, ovšem vynikající zásah předvedl Buček. Poté se dlouho nic nedělo, až dvacet minut před koncem se poprvé trochu zapotil Vejmola, jenž rychlým vyběhnutím z brány zmenšil střelecký úhel St. Hillairemu, který nakonec pálil pouze do gólmana.

To Jihlava byla v zakončení úspěšnější. V 78. minutě Znojmo nedokázalo lehký míč poslat do bezpečí, naopak jej přihrálo pouze k Lukáši Zoubelemu a ten zamířil na vzdálenější tyč. Následně domácí mužstvo zcela odpadlo, to favorit zápasu byl při chuti a mohl ještě vedení navýšit, velké šance Klobásy a Novotného však už žádný další gól nepřinesly.