04.08.2018 | Tomáš Hála | Zápas

Hradec Králové bere další tři body, tentokrát zvítězil v Sokolově

Foto: fchk.cz
Sokolov – Jak Sokolov, tak i Hradec Králové předvedly ve třetím kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY výkon, který se od nich očekával. Západočeský Baník je po třech zápasech stále bez bodu, naopak Votroci zůstávají s plným počtem. Přitom několik prvních minut vypadalo opačně, Sokolov předváděl sympatický výkon, běhavý, Hradec hrál hodně zataženě. Svěřenci trenéra Horvátha mají ale dlouhodobě problém se střeleckou produktivitou, což se prokázalo i tentokrát.
90' Ševčík
40' Vlkanova
63' Mišůn (vl)
88' Kvída
29' Stropek
57' Kosak
62' Mejdr
82' Stropek
26' Zorvan
Sestavy
Belaň – Mejdr, Stropek, Mišůn, Beránek (63. A. Ševčík) – Vávra, Machek, Jakub Dvořák II., Štípek (55. Kosak), Glaser – Vašíček (79. Voleský).
Na lavičce: Dvořák I., Ševčík, Hlavatý, Ruml
Trenér: Vítězslav Hejret a Pavel Horváth
Ottmar – Finěk (37. M. Černý), Kvída, Plašil, Urma – Janoušek, Zorvan (80. Hynek) – Martan, Vlkanova, Durdević – Kropáček (74. Martinec).
Na lavičce: Stejskal, Trávníček, Jukl, Miker
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Hrubeš – Pospíšil, Vodrážka (Rejžek) • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Diváci: 710

Komentář

Největší šance Baníku v první půli přišla ve 27. minutě, kdy ze standardky pálil přímo Stanislav Vávra, hostující brankář Ottmar ale balon dokázal vyrazit. Hradec se s přibývajícím časem začínal zlepšovat a hrát více útočně, což se po několika minutách proměnilo v první branku. Adam Vlkanova se protáhl přes polovinu hřiště, prošel kolem několika hráčů a jako pravák po zasekávačce na levou nohu nachytal brankáře Belaně. To už se psal téměř konec prvního poločasu, pro Hradec tak přišla radost akorát včas.

Jestliže první půli začal Hradec trochu zatažen, v té druhé to bylo naopak. Sokolov taktéž musel začít hrát více dopředu, slibovalo to tak více útočných akcí. Ty ale začaly přicházet hlavně ze strany Východočechů. Nejprve těsně před šedesátou minutou dorážel balon do prázdné branky z ofsajdu Kropáček, o pár minut později už se ale hosté radovali. Vlkanova zahrál standardní situaci centrem do vápna, kde do protipohybu brankáře hlavičkoval smolně sokolovský  Milan Mišůn. Ukázkový vlastenec tak poslal hosty do dvoubrankového vedení.

Domácí se i nadále snažili o útočný fotbal, vše jim ale hatilo mnoho nepřesností. V 82. minutě navíc Daniel Stropek vyfasoval druhou žlutou, tedy červenou kartu, a tak Baník do závěrečných minut přišel o stopera. Sokolovští museli hru hodně otevřít, čehož hosté využili. Prvotní přečíslení ještě domácí ubránili, z druhé vlny se ale přiřítil stoper Jan Kvída, který po ťukeci s Vlkanovou posunoval balon do prázdné branky.

Poslední minuta přinesla alespoň trochu radosti 710 přítomným divákům, kdy se hlavičkou dokázal prosadit z malého brankoviště Adam Ševčík. Na uchlácholení sokolovského výkonu ale jedna branka opravdu nestačila. Hradec se tak z dopoledního výjezdu do Sokolova vrací s radostí a třemi body, domácí budou muset na svém výkonu ještě hodně zapracovat.