05.08.2018 | Filip Kortus | Zápas

Střídající Táborský rozhodl těsně před koncem o další výhře Dynama

Foto: dynamocb.cz
České Budějovice – Na českobudějovický Střelecký ostrov přijela v neděli Vlašim, která dlouho živila naději na bodový zisk. Pak ale přišla 89. minuta a s ní i nechytatelná střela střídajícího Táborského, jenž svou trefou zajistil Dynamu další tři body.
89' Táborský
bez branek
bez karet
63' Mareček
66' Fotr
67' Fortelný
Sestavy
Křížek – Kladrubský, L. Havel, P. Novák, Helešic – Havelka, Gebert – Kovaľ (46. Šplíchal), Javorek, Mršić (90. Pouček) – Ledecký (74. Táborský).
Na lavičce: Staněk, Fišl, Řezáč, Čavoš
Trenér: David Horejš
P. Le Giang – Mil. Kadlec, Plechatý, J. Štochl, Mizerák – Janda, Mareček, Badocha (46. Fortelný), Kučera (80. Ivanko-Macej) – Hadaščok, Fotr (66. Selemani).
Na lavičce: Beník, Pavlík, Blecha, Dao
Trenér: Petr Havlíček
Rozhodčí: Matějček – Kubec, Pfeifer • Stadion: Fotbalový stadion Střelecký ostrov • Diváci: 1305

Komentář

V dresu Dynama se poprvé objevila nová posila do útoku David Ledecký, na hrotu vystřídal Lukáše Poučka. Středočeská Vlašim udělala po dvou remízách dvě změny v sestavě, do hry se vrátili Štochl a Kučera. Od úvodu začalo Dynamo aktivně, hned ve třetí minutě nedal obrovskou šanci Mršič. Doletěl k němu centr z pravé strany, zakončil z voleje, jenže Lé Giang vytáhl parádní zákrok a vyškrábl míč na roh .

Šance přicházely jen na straně Dynama, Vlašim byla v první půli neškodná. Další dvě šance neproměnil Matěj Mršič. Po přihrávce od Javorka moc dlouho otálel se střelou, až nakonec trefil beka před sebou. Pár minut před koncem poločasu hlavičkoval těsně vedle. Neujala se ani dalekonosný pokus Geberta, a tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

Do druhého poločasu musel udělat David Horejš jednu vynucenou změnu. Robert Kovaľ nemohl v utkání pokračovat a nahradil ho mladík Martin Šplíchal. Hru oživil a na pravé straně dělal Vlašimi velké problémy. Velkou šanci si vytvořila i nová posila černobílých. Po rohovém kopu hlavičkoval Ledecký na přední tyči, jenže míč doputoval o pár centimetrů vedle.

Tlak Dynama se postupem času stupňoval, ale pevná vlašimská obrana odolávala. Trefit se mohl Táborský, ale nůžkami zamířil nad. V samém závěru měl ještě velkou šanci Kladrubský, ale s jeho hlavičkou po přímém kopu si skvěle chytající Lé Giang poradil. Rozuzlení přinesla 90. minuta. Centr z levé strany vrátil do ohně hned z voleje Jiří Kladrubský a Ivo Táborský střelou bez přípravy rozhodl celé utkání.