05.08.2017 | David Záruba | Zápas

Pardubice udeřily proti Frýdku-Místku po pauze a mají první výhru

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Fotbalisté Pardubic vyhráli na domácím hřišti nad Frýdkem-Místkem 1:0 díky brance Michala Petráně ze 46. minuty. Pardubičtí hráči byli po většinu zápasu lepší, ale převahu dokázali vyjádřit jen jednou brankou. Na první výhru v sezoně to přesto stačilo. Frýdek totiž nebyl dopředu nebezpečný a z východu Čech odjíždí s prázdnou.
47' Petráň
bez branek
90' Látal
58' Varadi
82' Švrček
Sestavy
Knobloch – Přibyl, Piroch, Šejvl, Surzyn – Mužík, Řezníček, Jeřábek, Fousek (68. Sokol) – P. Černý (70. Kovář), Petráň (82. Látal)
Na lavičce: Šmíd, Kopřiva, Fusek
Trenér: Jaroslav Novotný
Buček – Biolek, Literák, Pielorz, Švrček – Varadi (65. Krčula), Chvěja, Šumský (46. Slaninka), Ondráček (82. Fofanah), Grussmann – M. Kovařík
Na lavičce: Mihálek, Bilič, Hamšík, Spasojevič
Trenér: Ladislav Krabec
Rozhodčí: Klíma - Vitner, Fišer • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 625

Komentář

Pardubice v prvním kole ligy trochu smolně prohrály na hřišti Olympie Praha a chuť si chtěly spravit při domácí premiéře proti Frýdku-Místku, který před týdnem zapsal cennou remízu s Opavou. Domácí byli od začátku směrem do útoku snaživější, ale brankář Buček se činil. Suverénně nejlepší zákrok první půle předvedl ve 27. minutě, když z voleje zhruba z osmi metrů pálil Fousek.

Tlak Pardubic neustával a Buček musel za chvíli vytáhnout další povedený zásah při hlavičce Petráně. Frýdek trpělivě bránil a sám Knoblochovu bránu takřka neohrozil. V závěru poločasu byl blízko první brance Petráň, který si naběhl na Fouskův centr, ale ke kvalitnímu zakončení mu ve vyložené pozici scházelo pár centimetrů. Bezgólový poločas vyhovoval hlavně hostům.

Remízový stav však po pauze vydržel jen krátce. Na parádní příhru za obranu si v 47. minutě naběhl Michal Petráň a křížnou střelou k tyči poslal Pardubice do vedení. Gólový zápis hru trochu uklidnil, na tahu byl Frýdek-Místek, ale ten se k velkým šancím nedostával. Ojedinělou možnost měl po rohu hlavičkující Švrček, jehož pokus mířil těsně vedle branky.

Pardubicím se dařilo držet hru daleko od Knoblocha i po sérii střídání, která hru rozkouskovala. Těsný výsledek ale hostům stále dával naději a sliboval napínavý závěr. Zvlášť, když v 84. minutě Pirochovu gólovou střelu zastavil jeden z hostujících obránců až na brankové čáře. Frýdek se pak probojoval na dostřel Knoblochovy branky, poslední minuty strávil kolem vápna, ale gólovou možnost si nepřipravil.