06.08.2017 | Jiří Paýr | Zápas

Budějovice vezou tři body z Vlašimi, o výsledku rozhodla první půle

Foto: Jiří Paýr (fcsbvlasim.cz)
Vlašim – Fotbalisté Českých Budějovic slaví první letošní vítězství. V posledním utkání 2. kola zajížděli Jihočeši na půdu Vlašimi, kde o tříbodovém exportu rozhodli již v úvodní pětačtyřicetiminutovce. Domácí se po změně stran snažili s dvougólovým mankem něco udělat, v neděli jim ale střelecky nebylo přáno.
bez branek
7' Kadula
34' Wermke
70' Janda
88' Wiesner
11' Havel
Sestavy
Nguyen – Cabadaj (76. Plachý), Wiesner, J. Štochl, Tusjak – Janda, Hašek, Vodháněl, Skopec – Fotr, Hadaščok
Na lavičce: Beník, Dudl, Kadlec, Ngimbi, De Paula Medeiros
Trenér: Petr Havlíček
Křížek – Kladrubský, Havel, P. Novák, Řezáč – Čavoš (83. Benát), Javorek – Wermke (76. Jakub Moravec), Kadula (62. Táborský), Pešek – Mashike Sukisa
Na lavičce: Řehoř, Vaněk, Hála, Turyna
Trenér: David Horejš
Rozhodčí: Matějček – Vodrážka, Vít • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 960

Komentář

Zápas začali dobře jihočeští hráči, kteří dokázali z nenápadného momentu vytěžit maximum. Po jedné z akcí se z ničeho nic sám před brankou objevil Mashike, který byl sám svou šancí tak překvapen, že raději volil nahrávku na Jindřicha Kadulu a ten už věděl kam s míčem.

Domácí zbraně nesložili a hned se snažili do svého soupeře zakousnout. Vlašimští si postupně vytvořili převahu, ale českobudějovický obranný val byl neprostupný. Největší šanci si vytvořil David Skopec, jehož střelu však Křížek s přehledem chytil. Hosté tak mohli opět trestat. Domácí obránci zablokovali několik střel, ale nakonec si míč vzal Roman Wermke, který ho poslal přesně k tyči. Nguyen neměl šanci.

Snížit mohl Vodháněl, ale z malého vápna přestřelil. Dynamo tak vytěžilo z minima maximum a na výsledku 0:2 do konce prvního poločasu nic nezměnila ani územní převaha a větší aktivita svěřenců Petra Havlíčka, který tak o přestávce musel svým hráčům ordinovat především útočné úkoly.

Právě to se projevilo hned v prvních chvílích druhé poloviny utkání. Sám před branku Dynama pronikl Filip Hašek, ale z úhlu minul. Domácí celek byl nadále aktivnější, ale scházela přesnější finální fáze a nápaditost při překonávání obrany Dynama. Jak šel čas, otevíral se prostor i pro brejky Českých Budějovic. Jeden z nich zakončil povedenou ranou Wermke, ale Nguyen tentokrát míč lapil. Domácí si vypracovali několik šancí v závěru, ale Hadaščok dvakrát hlavou nemířil přesně, v nastaveném čase pak neuspěl ani Jakub Štochl.