11.08.2017 | Petr Komárek | Preview kola

Preview 3. kola: O derby nebude nouze. Olympia narazí na Žižkov, Hradec Králové si to rozdá s Pardubicemi

Foto: Karolína Kabíčková (fctaborsko.cz)
Praha – Bohaté na pikantní geografické souboje bude třetí kolo Fortuna národní ligy. V Praze se střetnou Olympia se Žižkovem, ve středních Čechách Příbram s Vlašimí, v Moravskoslezském kraji zase Frýdek-Místek a momentální lídr tabulky Třinec. A aby toho nebylo málo, v pondělí proti sobě mimo jiné i před kamerami České televize nastoupí dva nesmiřitelní rivalové – Hradec Králové a Pardubice.

První dvě utkání třetího kola se uskuteční v pátek od 18 hodin.

Do Vítkovic přijede tým Znojma. Oba kluby na první triumf v tomto maratonu druhé nejvyšší soutěže zatím stále čekají. V minulém kole jak ostravský celek, tak Jihomoravané padli. Prvně jmenovaný musel skousnout šestigólový příděl, který mu uštědřila Opava. Druhý zase doma nestačil na ex-prvoligistu z Hradce Králové.

Pod středověkým hradem Střekovem dojde na souboj Ústí nad Labem a Opavy. Armu čeká druhý domácí mač v řadě, před týdnem si před svým publikem poradila se Sokolovem. Zvítězit se podařilo také Slezanům, a to ve velkém stylu. Na své půdě rozstříleli Vítkovice v poměru 6:2, k čemuž jim vydatně pomohlo ukázkové využití přesilovky - způsobené vyloučením hostujícího zadáka Honiše. Počínání výběru trenéra Skuhravého na severu Čech budou sledovat i kamery sázkové kanceláře Fortuna, které utkání nabídnou přímým přenosem.

V sobotu jsou na programu tři duely.

Od 10.15 dojde na malé pražské derby, mezi sebou si to rozdají Olympia Praha a Viktoria Žižkov. Nováček soutěže zatím patří mezi nejpříjemnější překvapení nové sezony. V prvním kole obral o všechny body Pardubice, ve druhém uhrál bod na hřišti Táborska. A to ještě chvíli před koncem Olympia vedla 2:1. Žižkovští mají momentálně na kontě dva body za dvě remízy. První si vysloužili na stadionu Českých Budějovic, druhou doma proti Varnsdorfu. Pikantní partii z metropole bude přímým přenosem na svém webu vysílat sázková kancelář Fortuna.

Dojde také na bitvu dvou týmů ze Středočeského hraje. Příbram na svém trávníku poměří síly s Vlašimí. Svěřencům Josefa Csaplára se vstup do sezony nevydařil. Se Znojmem se rozešel bez branek, v Třinci sice už skóroval, ovšem prohrál 1:2. Vlašimští si vedou o něco lépe. V zápase se Sokolovem potvrdili roli papírového favorita a triumfovali 2:1. Ve druhém domácím představení v řadě ovšem již úspěch neslavili, proti českobudějovickému Dynamu vyšli co se vstřeleným branek týče naprázdno a padli 0:2. Zápolení jedenáctého s osmým mužstvem tabulky s výkopem v 17 hodin nabídne formou přímého přenosu na svém internetovém portálu sázková kancelář Fortuna.

V 17 hodin začne rovněž krajský střet Frýdku-Místku s Třincem. V lokální hantýrce se mu dokonce přezdívá „El Clásico“. Třinečtí jsou zatím suverénní a po dvou odehraných soutěžních kolech tabulce Fortuna národní ligy vévodí. Svěřenci lodivoda Jiřího Nečka vyzráli jak na Varnsdorf, tak minulý týden na domácím hřišti na Příbram. Valcíři po remíze s Opavou zajížděli na půdu Pardubic, kde padli nejtěsnějším možným rozdílem 0:1.

V neděli přinese kolotoč Fortuna národní ligy dva zápasy. Od 15 hodin proti sobě nastoupí Sokolov a Táborsko, o dvě hodiny později startuje utkání Varnsdorfu s Českými Budějovicemi. Severočeši se pokusí Dynamo zaskočit. Každý bod jim teď rozhodně přijde vhod, aby si vylepšili svou pozici v soutěžním pořadí. Ta aktuální příliš líbivě nevypadá. Na rozdíl od čtvrtých Jihočechů jsou Varnsdorfští s jediným bodíkem třináctí.

To nejlepší z třetího kola Fortuna národní ligy přijde v jeho pondělní dohrávce. V 18 hodin vypukne na stadionu v Hradci Králové velká bitva o krále východních Čech. O tento pomyslný přídomek se porvou domácí Votroci a hosté z Pardubic. „Bude to zcela výjimečné utkání, které se od těch ostatních odlišuje. Já osobně se na pondělí těším a myslím si, že i pro lidi to bude jeden z nejzajímavějších zápasů sezony. Musíme se na něj dobře připravit, protože Pardubice se na nás vždy nachystají a logicky nás chtějí porazit,“ uvědomuje si před fotbalovým svátkem gólman Hradce Králové Radim Ottmar. Boj Hradeckých s Pardubickými neunikne ani kamerám České televize a také sázkové kanceláři Fortuna, jež východočeské derby přinese živě na svém webu.