19.08.2017 | Filip Lefenda | Zápas

Opava i přes herní převahu Sokolovu gól nevstřelila, zápas skončil remízou

Foto: Jan Pitřík
Opava – Zápas, který měl jasného favorita, avšak nikoliv vítěze – to byl duel 4. kola Fortuna národní ligy mezi Opavou a Sokolovem. Domácí celek byl po většinu utkání více na míči, brankáře Belaně však nepřekonal. Baník hrozil jen sporadicky, a tak po konečném hvizdu slavil získaný bod, jako kdyby na půdě aspiranta na postup do nejvyšší soutěže zvítězil.
bez branek
bez branek
39' Zapalač
16' Glaser
20' Mráz
51' Přeučil
67' Čihák
85' Kosak
90' Belaň
90' Končal
Sestavy
Fendrich – Helebrand, Simerský, Žídek, Stříž – Schaffartzik – Kayamba (82. Puškáč), Jursa, Zapalač (67. Zavadil) – Smola (74. Jurečka), Kuzmanović
Na lavičce: Šrom, Hrabina, Radič, Mozol
Trenér: Roman Skuhravý
Belaň – Mejdr, O. Ševčík, Mráz, Čihák (74. Tůma) – Kosak, Glaser, Machek, Strada – Jakub Dvořák II. (68. Končal) – Přeučil (58. A. Ševčík)
Na lavičce: Dvořák I., Čermák, Havel, Rychnovský
Trenér: Vítězslav Hejret, Pavel Horváth
Rozhodčí: Nenadál – Vodrážka, Hock • Stadion: Městský stadion Opava • Diváci: 2657

Komentář

První vážnější možnost si Opavští vypracovali ve 14. minutě. To rozehrával Zapalač rohový kop, kterým našel Smolu a ten mohl otevřít skóre. Jeho hlavička však zamířila těsně vedle levé tyče a Sokolovští si tak mohli pořádně oddechnout. O dvanáct minut později spálil tutovku domácí Jursa. Toho našel přihrávkou pod sebe Kayamba, prvně jmenovaný ale z dobré pozice trestuhodně přestřelil.

Ve druhém poločase zahrozili žlutomodří po ose Kayamba – Kuzmanovič – Žídek. Posledně jmenovaný ale zamířil hlavou nad horní tyč. V 70. minutě spálil Slezský FC další gólovku. Jursa obešel před velkým vápnem jednoho z protihráčů, zasekl si balón a následně vypálil. Jeho přízemní dělovku vytěsnil Belaň s vypětím sil na rohový kop. Z toho však takříkajíc nezapršelo.

Na začátku poslední desetiminutovky o sobě dali vědět i hosté. Střídající Končal našel osamoceného Adama Ševčíka, který byl zcela osamocený před gólmanem Fendrichem. V ideální pozici ovšem zakopl, a tak se Sokolov z branky neradoval.

Sudí Nenadál v závěru nastavil hned šest minut nad rámec základní hrací doby, Opavští toho ale ke vstřelení vítězné branky nevyužili. Oba soupeři se tak rozešli bez branek, což určitě bere lépe Sokolov, pro který je získaný bod zlatým. Opava naopak na domácí půdě dva body jednoznačně ztratila.

Ohlasy trenérů

Roman Skuhravý (Slezský FC Opava): „Věděli jsme, že to bude urputný boj, že soupeř bude bránit. Měli jsme to ve svých rukách. Obrana Sokolova byla propracovaná. Měli jsme příležitosti, měli jsme vyhrát. Takový ale fotbal je. Když tam není úplná přesnost a trocha štěstí, dopadne to takhle. Zápas ale hodnotím pozitivně, hernost byla lepší než v předešlých utkáních. Chyběla tomu pouze tříbodová odměna.“

Pavel Horváth (FK Baník Sokolov): “Opava dala v minulých zápasech velkou spoustu gólů. To pro nás bylo hodně nepříjemné, jeli jsme sem s pocitem, že jsme ještě nevyhráli. Domácí ukázali, že jsou hodně silní. Pro nás jde o zlatý bod. Z videa jde poznat spousta věcí, ale realita je pak malinko jiná. Byli jsme zpočátku nervózní, navíc v atmosféře, na kterou kluci nejsou úplně zvyklí. Respektuji sílu Opavy a její ambice.“