01.10.2017 | Filip Kortus | Zápas

Gólové hody na Střeleckém ostrově! Budějovice nasázely Vítkovicím šest branek

Foto: dynamocb.cz
České Budějovice – Střelecký ostrov dostál v neděli odpoledne svého jména. Fotbalisté Českých Budějovic na svém domovském stánku zničili šesti zásahy poslední Vítkovice a vrátili se zpátky na druhou příčku Fortuna národní ligy za vedoucí Opavu.
3' Cverna (vl)
16' Pešek
27' Prajza (vl)
42' Řezáč
62' Čavoš
69' Havel
bez branek
bez karet
bez karet
Sestavy
Staněk – Řezáč, P. Novák, Havel, Kladrubský – Wermke, Javorek, Čavoš (71. Benát), Pešek (68. Pouček) – Kadula (64. Jakub Moravec), Táborský
Na lavičce: Křížek, Řehoř, Hála, Mashike Sukisa
Trenér: David Horejš
Nemrava – Cverna, Mikula, Twardzik, Prajza – Urbančok, Motyčka, Ožvolda (74. Dramé), Vasiljev – Mišinský (66. Kučera), Mrázek (66. Szotkowski)
Na lavičce: Netolička, Kotouč, Bzirský, Pavelka
Trenér: Lubomír Adler
Rozhodčí: Houdek – Podaný, Polák • Stadion: Fotbalový stadion Střelecký ostrov • Diváci: 1176

Komentář

Branku Dynama znovu střežil po nule v Sokolově Jindřich Staněk, v útoku nahradil Mashikeho Jindřich Kadula. Lepší začátek do utkání si snad domácí ani nemohli přát. Javorek krásnou kolmicí vyslal dopředu Jindřicha Kadulu. Ten před brankou hledal nabíhajícího Peška, jenže obránce Ondřej Cverna si srazil míč do vlastní branky – 1:0. Druhá branka v síti Slezanů na sebe nenechala dlouho čekat. Ivo Táborský efektní a efektivní patičkou našel ve vápně Petra Javorka, který dal pod sebe na Jakuba Peška a ten přesnou střelou k tyči podruhé v zápase pokořil Nemravu.

Skoro husarský kousek se povedl Vítkovickým v 27. minutě. Jakub Prajza odehrál balon obloučkem před dotírajícím Wermkem na brankáře Nemravu. Ten se zalekl odpískání malé domů, balon nechytil a Budějovičtí se mohli radovat z další vlastní branky. Jihočeši sehráli perfektní první poločas a dočkali se i čtvrté branky. Patrik Čavoš našel ideálně rozběhnutého Michala Řezáče, který se řítil sám na vítkovického brankáře. Poradil si opravdu zkušeně, když gólmana šikovně přehodil technickým lobem – 4:0. Pátou branku měl na noze Kadula, ale na malém vápně nezamířil přesně.

Do druhého poločasu vstoupilo Dynamo opět aktivně a znovu s chutí hrající Pešek napálil míč pouze do bránícího Mikuly. Na druhé straně se k povedenému pokusu odhodlal Urbančok a domácí brankář si připsal jistý zákrok. V 62. minutě lovil Nemrava míč ze své sítě popáté. Táborský přiťukl Wermkemu, který vyzval ke střele Patrika Čavoše. Domácí středopolař se do míče ideálně opřel a náramnou střelou o břevno rozradostnil Střelecký ostrov popáté.

Demolice hostujícího týmu pokračovala i nadále. Po rohovém kopu vznikl ve vápně Slezanů zmatek, kterého dokonale využil Lukáš Havel, když se trefil polonůžkami. Sedmá branka mohla Dynamu zajistit první místo v tabulce. Blízko byl střídající Petr Benát, ale míč mu skočil a zkušený fotbalista přestřelil. Další gólová šance už nepřišla, takže Budějovičtí si polepšili i díky šestigólové kanonádě na druhou pozici.  

Ohlasy trenérů

David Horejš (SK Dynamo České Budějovice): "Musíme být spokojeni jak s výsledkem, tak s předvedenou hrou. Do zápasu jsme dobře vstoupili, pomohl nám brzká vedoucí branka. Jsme rádi, že se nám podařilo prosadit se hned šestkrát. Hráli jsme dobře po všech stránkách, měli jsme chuť do hry, vytvořili jsme si hned několik dalších šancí. Odehráli jsme dobré utkání."

Lubomír Adler (MFK Vítkovice): „Hodnocení je z mé strany smutné, ale bohužel, taková je realita. Soupeř nám ukázal, jak se hraje fotbal, jak se k zápasu přistupuje. Domácí měli větší ochotu a chuť hrát a běhat, my jsme pro lepší výsledek neudělali maximum. Dynamo ukázalo kvalitu a zaslouženě nás přehrálo.“