15.10.2017 | Filip Lefenda | Zápas

Televizní duel mezi Znojmem a Dynamem skončil 1:1, výsledek určil úvod

Foto: 1scznojmo.cz
Znojmo – Zábavu po nedělním obědě obstarali fotbalisté Znojma a Českých Budějovic. Televizní utkání začalo dvěma rychlými góly. Nejprve šli do vedení hosté, o tři minuty později ale reagovali brankově domácí. Nerozhodný stav i přes množství dalších šancí, a to zejména na straně jihočeského celku, vydržel až do závěrečného hvizdu.
16' Růsek
13' Wermke
27' Lacko
31' Šamánek
68' Štrombach
28' Řezáč
35' Javorek
51' Wermke
73' Pešek
90' Pešek
Sestavy
Veselý – Svozil (46. Malár), Mezlík, Helísek, Cihlář – Machuča, Lacko, Štrombach (70. Hladík), Javůrek – Šamánek (78. Teplý), Růsek
Na lavičce: Koukal, Chereda, Pospíšil, Njire
Trenér: Jiří Balcárek
Staněk – Havel, P. Novák, Řezáč, Kladrubský – Čavoš, Wermke (83. Pouček), Pešek, Javorek – Táborský (81. Benát), Mashike Sukisa (90+2. Kadula)
Na lavičce: Křížek, Řehoř, Hála, Moravec
Trenér: David Horejš
Rozhodčí: Orel – Ratajová, Kotalík, Adámková • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 678

Komentář

Divoký úvod načala 13. minuta. Mashikeho střelu z hranice vápna vyrazil brankář Veselý jen před sebe, kde stál nehlídaný Roman Wermke a ten otevřel skóre. Znojmo však bleskově přispěchalo s odpovědí. Jen o tři minuty později si vzdušnou přihrávku zpracoval Antonín Růsek a levačkou umístil míč na vzdálenější tyč.

Moravané mohli v půlce úvodního poločasu stav dokonce otočit. Lacko sklepl míč pro Šamánka, ten ale v dobré pozici zamířil po zemi pouze do míst, kde stál připravený gólman Staněk. Ve 37. minutě střílel v pokutovém území hostující Táborský, toho však bravurně vychytal Veselý. Jelikož však byl posléze pískán útočný faul, branka by stejně platit nemohla. Ve třetí minutě nastavení hlavičkoval po centru Mashikeho Pešek, na brankové čáře se ale zaskvěl geniálním reflexem znojemský muž v rukavicích.

Převahu mělo Dynamo i zkraje druhé půle. Nejprve se po chybě domácí obrany dostal ke střele Javorek, trestuhodně ale minul bližší tyč. Chvíli po něm nevyzrál na Veselého Pešek, který však mohl volit přihrávku na lépe postaveného Wermkeho, jenž by zakončoval do prázdné brány. Ani to ale nemusí být zárukou úspěchu. Krátce po hodině hry totiž Pešek do podobné pozice míč předložil Táborskému, ten však balon do odkrytého prostoru neposlal.

České Budějovice byly ve druhém poločase aktivnější, rozhodující branka ale ne a ne přijít. V 83. minutě měl výbornou možnost střídající Benát, po pouhé minutě pobytu na hřišti ale z úhlu zamířil jen do gólmana Veselého. Stav se už tak nezměnil, přesto se ještě jeden zajímavý okamžik zrodil. Pešek inkasoval ve třetí minutě nastavení druhou žlutou kartu a oslabil svůj tým. Ani ne však tak v nedělním utkání, které po následném rohu domácího celku sudí Orel ukončil, jako spíše ve šlágru příštího kola proti vedoucí Opavě.

Ohlasy trenérů

Jiří Balcárek (1.SC Znojmo FK): „V první půli jsme hráli to, co jsme chtěli. Měli jsme šance, mohli jsme vstřelit další góly. Navíc jsme nedořešili několik dobře rozehraných situací. Nicméně druhý poločas se nám vůbec nepovedl, nevypracovali jsme si žádnou šanci, z toho jsem zklamaný. Naopak jsme mohli několikrát inkasovat, takže také musíme bod brát.“

David Horejš (SK Dynamo České Budějovice): „Respektujeme sílu soupeře a bod má svou váhu, ale mrzí nás zahozené šance ve druhém poločase. Po neproměněných šancích musíme bod brát, Znojmo pořád hrozilo. Do utkání jsme dobře vstoupili, dali vedoucí gól, ale soupeř brzy vyrovnal. O poločase jsme si řekli, že půjdeme aktivně dál, šance jsme měli, ale neproměnili je. O tom fotbal je.“