22.10.2017 | Tomáš Secký | Zápas

Varnsdorf poprvé v sezóně naplno bodoval, Frýdek padá na poslední místo

Foto: fkvarnsdorf.cz
Varnsdorf – Nedělní duel mezi Varnsdorfem a Frýdkem-Místkem vyzněl lépe pro domácí hráče. Ti o svém premiérovém vítězství v letošní sezóně rozhodli již ve 4. minutě, když si na přízemní centr na zadní tyč naběhl Durdević a prostřelil Bučka. Varnsdorf si třemi body přilepšil a odlepil se ode dna, po výhře mu patří čtrnácté místo v tabulce. Frýdek je naopak poslední.
5' Durděvič
bez branek
54' Dordič
90' Bláha
41' Slaninka
44' Švrček
87' Pielorz
Sestavy
Samoel – Zieris, Král, Chlumecký – Rudnytskyy, Kocourek (76. Bláha), Durdević, Bílek – Dordič (89. Fenin), D. Breda (56. Kozma) – Klobása
Na lavičce: Vaňák, Barac, Šulc
Trenér: Zdenko Frťala
Buček – Švrček, Slaninka, Pielorz, Biolek – Ondráček (78. Grussmann), Willweber (86. Velička), Bilić (62. Fukala), Varadi – Šumský, M. Kovařík
Na lavičce: Mihálek, Hamšík, Chvěja, Krčula
Trenér: Josef Petřík
Rozhodčí: Příhoda – Pfeifer, Podaný • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 595

Komentář

Byl to souboj dvou týmů na sestupových příčkách tabulky Fortuna národní ligy. Poslední Varnsdorf se šesti body hostil na svém stadionu v Kotlině daleký Frýdek-Místek, který měl před zápasem jen o bod více než domácí. Z prvního vítězství v sezóně se nakonec radovali fotbalisté Varnsdorfu.

Utkání začali lépe hráči ve žlutém, tedy domácí. Varnsdorf zkoušel udeřit hned v úvodu zápasu. Ve 3. minutě si míč na pravé straně hřiště zpracoval Rudnytskyy, udělal tři rychlé kroky a vyslal přesný centr za obranu hostů na osamoceného Dordiče. Ten si ale s míčem v důležité chvíli natolik nerozuměl a nedůraznou střelou trefil stojícího Bučka. Následná dorážka mířila mimo tři tyče. Domácí to ale nemuselo mrzet, protože hned z druhého útoku udeřili. Tentokrát byl hlavou celé akce skvěle hrající Dordič. Postupně se prokličkoval až do vápna a přízemním centrem na zadní tyč našel nabíhajícího Fahrudina Durdeviće, který ve skluzu otevřel skóre utkání. Fotbalisté z Frýdku-Místku chtěli rychle odpovědět a málem se jim to podařilo. Na výlet se vydal Kovařík, jeho střela ale neměla potřebné parametry.

V 10. minutě mohlo být vyrovnáno. Domácí špatně zahráli ofsajdovou situaci a do samostatného úniku se dostal opět Kovařík. Svou šanci ale nevyužil a Samoel si připsal velmi důležitý zákrok, kterým podržel svůj tým. Další velkou šanci měl Varnsdorf ve 26. minutě. Po standardní situaci vytahoval Bučko míč z brankové čáry. Domácí však míč do sítě neprotlačili a zahrávali pouze rohový kop. V závěru prvního poločasu musel dvakrát napomínat hlavní sudí Příhoda dva hráče MFK Frýdek-Místek za nedovolené zákroky.

Do druhého poločasu vlítli Valcíři jako politi živou vodou. Všude byli najednou o krok rychleji, dostávali se do zakončení, ale chyběla přesnost. Tvrdá hra vyústila ve žlutou kartu také na straně domácích, konkrétně pro Dordiče. V 74. minutě mohlo být srovnáno. Bilić se dostal z nenápadné akce před vápnem do zakončení a vypustil tvrdou střelu do náruče připraveného Samoela, ten ale svůj tým podržel a míč nepustil. Varnsdorf se druhou půli většinu času bránil a hrozil pouze z rychlých protiútoků, jako v 84. minutě, kdy dostal míč do ulice Bílek. Jeho nevýrazná střela ale skončila opět mimo bránu.

V samotném závěru zápasu naskočil na hřiště také uzdravený Martin Fenin a mohl to být právě on, kdo potvrdí premiérové vítězství Varnsdorfu v letošní sezóně. Kozma se skvěle uvolnil ve vápně a zvolil přihrávku pod sebe. Zakloněný Fenin ale mířil vysoko nad Bučkovu bránu. Závěrečný tlak hostů fotbalisté Varnsdorfu zvládli a připisují si první tři body, díky kterým se odlepují ze dna tabulky na čtrnácté místo. Naopak Frýdek-Místek se propadá na poslední místo tabulky.