17.11.2017 | Daniel Kinc | Zápas

Šlágr, co měl grády! Opava dvěma góly v poslední desetiminutovce otočila duel s Hradcem

Foto: fchk.cz
Opava – Opavští fotbalisté ve svém posledním podzimním zápase přivítali celek Hradce Králové. Skvělý duel přinesl pět branek a zejména skvělý obrat domácího Slezského FC, který po brankách Smoly a Puškáče v rozmezí tři minut okolo 85. minuty dokráčel k zisku nesmírně cenného vítězství za tři body.
65' Jurečka
83' Smola
86' Puškáč
26' Pázler
74' Vlkanova
25' Zapalač
66' Kuzmanovič
90' Smola
44' Pajer
66' Pázler
83' Žondra
90' Martan
Sestavy
Šrom – Simerský, Schaffartzik, Žídek – Hrabina (60. Jurečka), Jursa (77. Puškáč), Kuzmanović, Zavadil, Zapalač (81. Stříž) – Kayamba, Smola
Na lavičce: Lasák, Helebrand, Radič, Mozol
Trenér: Roman Skuhravý
Lindr – Bederka, Nosek, Pajer, Mudra – Schwarz – Martan, Janoušek, Zorvan (64. Šípek), Vlkanova (90+2. Miker) – Pázler (73. Žondra)
Na lavičce: Ottmar, Čech, Knejzlík, Krátký
Trenér: Karel Havlíček
Rozhodčí: Lerch – Blažej, Hock • Stadion: Městský stadion Opava • Diváci: 3122

Komentář

Duel hraný na deštěm zmáčeném stadionu v Opavě začal aktivitou domácích. První možnost měl po prodlouženém rohu Zavadila Kuzmanović, který ale na zadní tyči ve skluzu mířil před poloodkrytou brankou nad. O minutu později se ukázal také Kayamba, který si kolem beka navedl míč na levačku, a jeho ránu musel Lindr u bližší tyče pohotovým zákrokem vyrazit na roh.

Ve 25. minutě přišel klíčový moment prvního poločasu, když unikajícího Vlkanovu stáhl ve vápně k zemi Zapalač a Hradec dostal k dispozici penaltu. K té se postavil Jan Pázler, jehož samotnou penaltu brankář Šrom vyrazil, ale na následnou dorážku nejlepšího střelce Fortuna národní ligy, který přidal svůj dvanáctý gól v sezóně, byl již krátký. Domácí poté tlačili a snažili se do konce první půle vyrovnat, jenže žádnou šanci si již nevypracovali.

Do druhého dějství vstoupili Opavští opět aktivněji a po centru Kuzmanoviće měl velkou šanci před prázdnou brankou Smola, jenž v tutové pozici poslal balón jen nad. Za šest minut nato naopak Kayamba nadvakrát odcentroval kolem beka z pravého okraje vápna, na jeho pas si naskočil Zapalač, ale jeho hlavičku vytáhl Lindr nad břevno.

Domácí svůj tlak nakonec zúročili v 65. minutě. Ránu Zapalače z hranice vápna vyrazil gólman hostů jen před sebe a zcela volný střídající Václav Jurečka doklepl balón do odkryté části branky. Opavští byli na koni a další šanci měl Zapalač, a to z přímého kopu, kdy míč zatočil šikovně přes zeď, ale branku Hradce o píď minul. Čtvrthodiny přišel pro Opavu šok. Pojer vlétl po pravé straně dopředu, míč naservíroval do vápna Adamu Vlkanovovi a ten prudkou ranou na zadní tyč vrátil Hradci vedení.

Opava musela vrhnout všechny své síly do útoku, ten navíc posílil střídající Puškáč. Nakonec se vyrovnání dočkala sedm minut před koncem, když po centru Kayamby a následném závaru dorazil odražený míč do úplně prázdné branky Tomáš Smola. Slezský FC ožil a za tři minuty duel definitivně otočil. Právě Smola vyslal dopředu střídajícího Davida Puškáče, jenž si na hranici vápna kolem obránce přehodil míč na levou a svou technickou ranou na zadní tyč vystřelil Opavě obrat na 3:2 a hlavně zisk tří bodů! Domácí tak jdou minimálně do sobotního poledne do čela Fortuna národní ligy!