17.11.2017 | Petr Frömel | Zápas

Znojmo otočilo po změně stran utkání s Olympií

Foto: Libor Duchoň (Regionální týdeník Znojemsko)
Znojmo – Hosté z Olympie šli do vedení už v úvodu zápasu a těsný náskok proti Znojmu hodně dlouho bránili. Domácím se poprvé podařilo prosadit až ve druhé půli, kdy v rozmezí zhruba deseti minut skóre otočili. I přes další velké šance na obou stranách zůstal stav do konce utkání nezměněn.
51' Růsek
62' Njire
4' Hejný
17' Machuča
79' Šamánek
85' Njire
55' Hejný
67' Liener
74' Maršálek
89' Verner
Sestavy
Veselý – Svozil, Malár, Javůrek – Cihlář, Helísek, Lacko, Machuča (46. Njire) – Šamánek, Štrombach (46. Růsek), Teplý (86. Hladík)
Na lavičce: Koukal, Chereda, Pospíšil, Švarc
Trenér: Jiří Balcárek
Frydrych – Maršálek, Žežulka, Liener, Opluštil – Vopat, Ruml, Verner – Jukl (72. Bareš), Hejný, Kuťák (62. Dordević)
Na lavičce: Němec, Frizoni, Novák
Trenér: Vladimír Skalba
Rozhodčí: Mrázek – Caletka, Dohnálek • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 575

Komentář

Už ve 4. minutě nepohlídali domácí hráči Karla Hejného, který po rohovém kopu hlavičkou zblízka nedal Veselému šanci. O deset minut později mohli Znojemští odpovědět, přečíslení tři na jednoho řešil střelou Štrombach, ovšem Frydrych vyrazil míč do zámezí, na druhé straně střílel Jukl z přímého kopu těsně nad. 

Domácí pak spalovali jednu šanci za druhou, Teplý v pokutovém území trefil skluzem protihráče a nejinak se vedlo i Machučovi, Šamánek a po něm Helísek pak stříleli z dobrých pozic těsně mimo bránu.

Na začátku druhé půle se už Jihomoravané dočkali. V 51. minutě nejprve další velkou možnost zahodil Šamánek, kterého bravurně vychytal Frydrych, k dorážce se ale dostal Antonín Růsek a balón poslal pod břevno. 

Domácí pokračovali v aktivitě a byli odměněni druhou brankou, když v 62. minutě po rohovém kopu poslal míč za bezmocného gólmana Stijepo Njire. Pro Znojmo mohla být situace ještě lepší, Frydrychovo zaváhání však Teplý nepotrestal, Růsek tváří v tvář brankáři mířil jen do vyběhnutého strážce hostující svatyně a Njire trefil tyč. 

Pak se ke slovu přihlásili také hráči pražského mužstva. Bareš hlavičkoval v dobré pozici těsně vedle brány a Dordević skluzem trefil boční síť. V samém závěru se mohl stát hrdinou Frydrych, který přiběhl pomoct svým spoluhráčům, dostal se k hlavičce, avšak mířil pouze do Veselého náruče.