25.11.2017 | Ondřej Novotný | Zápas

Hradec uzavřel nevydařený podzim domácí remízou se Znojmem

Foto: fchk.cz
Hradec Králové – Šestnácté kolo proti sobě podruhé v sezoně svedlo také domácí celek Hradce Králové, který přivítal Znojmo. V prvním utkání se ze tří bodů radovali Hradečtí a ti si zápas rozehráli lépe i tentokrát, jenomže nakonec dovolili hostům vyrovnat a ani samotný závěr podzimní části se jim tak nevyvedl podle představ. Jihomoravané naopak mohli odjíždět spokojeni, jelikož vytěžili z minima maximum.
58' Knejzlík
85' Štrombach
24' Trávníček
88' Vlkanova
29' Javůrek
80' Chereda
Sestavy
Lindr – Pajer, Čech, Nosek (46. Mudra), Trávníček – Martan (77. Krátký), Janoušek, Zorvan (87. Žondra), Vlkanova, Knejzlík – Pázler
Na lavičce: Ottmar, Černý, Miker, Šípek
Trenér: Karel Havlíček
Veselý – Svozil, Malár (84. Švarc), Javůrek – Cihlář, Helísek, Lacko, Růsek – Štrombach, Njire (70. Hladík), Teplý (70. Chereda)
Na lavičce: Koukal, Pospíšil, Machuča, Moravec
Trenér: Jiří Balcárek
Rozhodčí: Machálek – Dresler, Polák • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 630

Komentář

První poločas se nesl v duchu vyrovnané hry z obou stran. Jak Hradec Králové, tak i Znojmo se totiž snažilo hrát ofenzivně, ale zároveň oba celky myslely na zadní vrátka. Vzniklo z toho tak mnoho náznaků šancí, přičemž za vybrání by stála třeba ta, když hostující Malár stál po rohovém kopu zcela osamocený na hranici malého vápna, ovšem nedokázal zřejmě dostatečně důrazně zakončit. 

Hradec zase šel třeba do přečíslení hned tři na jednoho! To vedl Martan, který se snažil přistrčit míč na zcela volného Knejzlíka, jenž však zakončovat nemohl, protože se kulatý nesmysl zastavil na patách jediného bránícího hráče. Do kabin tak šly oba týmy za bezbrankového stavu a rozhodně nespokojeny. Na druhou stranu se Znojmo nikam hnát nemuselo, proto mohlo v klidu ve své hře pokračovat. 

Druhá polovina zápasu se ale začala vyvíjet hned od začátku lépe pro Votroky. Nejprve se totiž míč dostal po ose Knejzlík – Martan až na zadní tyč, kde gólové oslavy pokazil Vlkanovovi skluzující Helísek, který skvělým zákrokem zabránil jasné brance. O chvíli později už se ale domácí radovali. Ladislav Martan vyslal z pravého křídla přízemní balon opět na zadní tyčku a situaci trošku jako přes kopírák už zakončoval do sítě Karel Knejzlík.

Dvakrát po sobě pak zahrozili Jihomoravané, následně zase do vápna nebezpečně pronikl hradecký Pázler. Ani z jedné této příležitosti se však skóre neměnilo. Znojmo ale začalo dobývat občasnými příležitostmi hradeckou obranu, až se nakonec skutečně dostalo k vyrovnání! A mohl za to trochu šťastnější odraz centrovaného míče, který se dostal z vápna před pokutové území. Tam rychle seběhl David Štrombach, jenž rozhodl o tom, že v posledním mistrovském zápase těchto dvou celků se body dělily.