28.11.2017 | Lukáš Švéda | Rozhovory

Potrestali jsme ústecké chyby, řekl po další baníkovské výhře dvougólový Přeučil

Foto: Tomáš Bouda (fksokolov.cz)
Sokolov – Po třech zápasech se útočník Vojtěch Přeučil vrátil do základní sestavy Baníku a v duelu 16. kola pomohl dvěma přesnými zásahy k jasné výhře 3:0 nad Ústím nad Labem. Aktuálně druhý nejlepší střelec sokolovského týmu však chválil především celý mančaft, který podle něj konečně začal hrát svou hru.

Vojto, konec podzimu zastihl Baník v hodně solidní formě. Možná je škoda, že vás teď čeká zimní pauza…
Pro nás to byl spíš první zápas jara, ale ta naše forma je dobrá. Myslím, že jsme si konečně zvykli na to, co chceme hrát a co nám sedí. A jednoduše se nám daří.

Minulý týden proti Vítkovicím jste to měli těžší, dlouho jste čekali na kýžený gól. Proti Ústí jste ovšem o výhře rozhodli dříve. Jednalo se o jednodušší utkání?
Viděl bych to jako podobně těžký zápas. Rozdíl byl asi v tom, že jsme potrestali chyby, které Ústí udělalo. To je stálo tři body a my jsme naopak zase zvítězili.

Vojtěch Přeučil

Tým: FK Baník Sokolov
Narozen: 19.09.1990
Pozice: Útočník
Výška: 185 cm
Váha: 81 kg
Předchozí působiště: Dukla Praha, Jihlava

V posledním podzimním utkání jste se trefil hned dvakrát, což vám jistě udělalo radost, když jste během podzimu ne vždy nastupoval v základní jedenáctce.
Hlavně jsem rád, že oba góly pomohly ke třem bodům. Nejdůležitější na tom je, že jsme utkání zvládli jako tým.

Obě trefy vám přichystal Petr Glaser a já bych je zařadil do kategorie těch jednodušších. Co vy na to?
Každý gól je složitý na proměnění. Ale Péťa Glaser mi to na hřišti dvakrát skvěle připravil a já jsem se jenom soustředil, abych se trefil do brány. A to vyšlo. 

Po posledním kole se Baník vyšvihl do horní poloviny tabulky a hádám, že je to pro vás daleko příjemnější než před rokem...
Loňská sezóna je pryč, my se už díváme jenom před sebe. Ale je to určitě dobře, takhle budeme mít mnohem víc klidu na práci během zimní přípravy.

Dá se hovořit o plánech na jarní část? Nebojíte se, že by současná forma mohla vyprchat?
Určitě budeme chtít i na jaře pokračovat v tom, co momentálně hrajeme. Budeme chtít potvrzovat naše výsledky pořád a pořád dokola. Přestávka bude dlouhá, ale já si nemyslím, že nás trenér nechá usnout na vavřínech tak, abychom na jaro nebyli dobře připraveni.

Foto: Tomáš Bouda (fksokolov.cz)

6' Přeučil
37' Kosak
63' Přeučil
bez branek
bez karet
36' Martykán
56' Šnirc
58' Pimpara
82' Leibl
Sestavy
Belaň – Strada, O. Ševčík, Mráz, Čermák – Glaser, Machek (26. Hlavatý) – Kosak, Přeučil (72. Mejdr), Jakub Dvořák II. – A. Ševčík (52. Dvořák)
Na lavičce: Bolek, Tůma
Trenér: Vítězslav Hejret, Pavel Horváth
Kotěra – M. Richter (46. Miskovič), Pimpara, L. Vaněk, Šnirc – M. Zeman, Martykán (67. D. Richter), J. Peterka, D. Procházka, Leibl – Jindráček (72. Kacafírek)
Na lavičce: Tvrdoň, Gilián, Pilík, Výborný
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Orel – Moláček, Šimáček • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Diváci: 510