30.11.2017 | Filip Lefenda | Top 3 uplynulého kola

TOP 3: Vítězné rozlučky Příbrami, Varnsdorfu a Vlašimi

Foto: fkpribram.cz
Praha – Příbram se s podzimní částí rozloučila výhrou nad Třincem a jarní atak na postup zahájí jen s minimálním odstupem ze třetí příčky. Varnsdorf zvládl přestřelku se Žižkovem a posunul se do klidnějších vod. Vlašim zaskočila díky dvěma trefám Vyhnala favorizované České Budějovice.

A) Příbram vyhrála potřetí v řadě a je už třetí

Skvělý podzimní finiš předvedli fotbalisté Příbrami, kteří se v posledních třech kolech utkali s týmy z popředí tabulky. Nejprve doma exligový celek zdolal 3:1 Opavu, následně uspěl v Pardubicích a naposledy si před svými fanoušky poradil i s v tabulce druhým Třincem. Domácí šli do vedení díky Skácela už v 6. minutě, Slezané srovnali krátce po změně stran zásluhou Šumbery. Rozuzlení pak přišlo v nastaveném čase, kdy proměněnou penaltou vystřelil Příbrami tři body zkušený Grajciar. Tým kouče Csaplára tak přezimuje na bronzové příčce jen s minimálním odstupem na vedoucí duo.

B) Potřetí za sebou slavil také Varnsdorf

Se závěrem první poloviny sezóny mohou být spokojeni také ve Varnsdorfu. Severočeši zvítězili v posledních třech utkáních a díky devíti bodům poskočili na dvanácté místo, kde se jim bude přes zimu přeci jen dýchat o něco lépe. Naposledy zvládli Varnsdorfští domácí přestřelku se Žižkovem, v níž dvakrát vedli, Pražané ale dokázali stejněkrát odpovědět. Nakonec se ale přeci jen radovali hráči ve žlutých dresech, když se v poslední desetiminutovce prosadil hlavou paradoxně nejmenší hráč na hřišti – střídající Ukrajinec Rudnytskyy. Varnsdorf tak zvítězil 3:2.

C) Vlašim obrala díky dvěma trefám Vyhnala České Budějovice

Těžký los měla v závěru podzimu Vlašim, která poslední dvě kola odehrála na hřištích svých soupeřů. Po hubeném vítězství na Žižkově však svěřenci trenéra Petra Havlíčka uspěli také v televizním šlágru na jihu Čech, kde obrali o body favorizované České Budějovice. O obě branky hostů se postaral kanonýr Pavel Vyhnal, který už je s jedenácti přesnými zásahy na druhé příčce celkového ligového pořadí. Stejný hráč se pak nechal čtvrt hodiny před koncem nesmyslně vyloučit, na radosti vlašimských fotbalistů to ale nic neubralo. Sellier & Bellot přezimuje na osmé pozici.

KOHO JSTE VYBRALI POSLEDNĚ?
Opava se rozloučila se svými fanoušky už v 15. kole, za to však ve velkém stylu. Slezský FC doma v posledních deseti minutách otočil šlágr měsíce s Hradcem Králové a přezimuje díky tomu na prvním místě tabulky. Fanoušci tento obrat vybrali momentem 15. kola.