08.12.2017 | Filip Lefenda | Ocenění hráč a trenér měsíce

Hráč a Trenér měsíce: Oceněnými za listopad jsou Pavel Vyhnal a Josef Csaplár

Foto: fnliga.cz
Praha – Jedenáct branek v devíti odehraných zápasech. Taková je aktuální bilance druhého nejlepšího střelce soutěže Pavla Vyhnala, který svými góly dotáhl v listopadu Vlašim k posunu do první poloviny tabulky. Ani bod neztratila v posledním podzimním měsíci omlazená Příbram, která se po výhrách nad protivníky z popředí Fortuna národní ligy dotáhla pod vedením trenéra Josefa Csaplára jen o dva body za vedoucí Opavu.

Hráč měsíce – Pavel Vyhnal (FC Sellier & Bellot Vlašim)

Jak je důležité míti Vyhnala, říkají si asi při pohledu na výsledky ve Vlašimi. Zejména v listopadu byl sedmadvacetiletý útočník, který ovládl anketu pro nejlepšího fotbalistu i v květnu, pro aktuálně osmý celek tabulky klíčovou postavou, když se dokázal prosadit ve všech třech zápasech, z toho ve dvou byly jeho branky vítězné.

V utkání s Třincem ještě jeho trefa na 2:2 body nepřinesla, neboť Slezané dokázali deset minut před koncem rozhodnout, v dalších dvou duelech už ale mohl bývalý hráč Sezimova Ústí, Slavie a Bohemians 1905 spolu s týmem slavit. Pod žižkovským vysílačem vystřelil Vyhnal Vlašimi tři body až v nastavení, o týden později zařídil na půdě favorizovaných Českých Budějovic dokonce oba zásahy. Nejprve si nejvýše vyskočil na rohový kop, po změně stran pak parádní trefou o břevno vedení hráčů v modrých dresech navýšil.

Vyhnalova statistika je úžasná. Fotbalista, jenž má zkušenosti s nejvyšší soutěží, nastřílel v devíti odehraných zápasech úctyhodných jedenáct branek. V druholigovém pořadí je tak vlašimský kanonýr jen o jednu trefu za nejlepším střelcem Pázlerem z Hradce Králové. Nutno však dodat, že ten na podzim zasáhl do všech šestnácti zápasů.

Listopadové výsledky Vlašimi:

14. kolo: FC Sellier & Bellot Vlašim – FK Fotbal Třinec 2:3
15. kolo: FK Viktoria Žižkov – FC Sellier & Bellot Vlašim 0:1
16. kolo: SK Dynamo České Budějovice – FC Sellier & Bellot Vlašim 0:2

Foto: Pavel Kacerovský (dynamocb.cz)

Trenér měsíce – Josef Csaplár (1.FK Příbram)

Exligová Příbram má za sebou v listopadu velký kus práce. Omlazený celek se pod vedením trenéra Josefa Csaplára prodral na třetí příčku a přezimuje tak jen o pouhé dva body za vedoucí Opavou. Středočeši měli přitom v závěru podzimu los z kategorie těch nejtěžších.

Právě s Opavou měsíc zahájili. Příbramští se dostali po dvou rychlých gólech z úvodu do vedení a nakonec zvítězili před televizními kamerami 3:1. Následně zajížděli svěřenci zkušeného lodivoda do Pardubic, kde rozhodli o třech bodech až po rohovém kopu v nastavení. Šťastným střelcem byl tehdy Kodr. A podobná situace se opakovala při podzimní derniéře s druhým Třincem. Tentokrát se v nastavení trefil z penaltového puntíku Grajciar.

Pětapadesátiletý stratég, jen s aktivním fotbalem začínal právě v Příbrami, si tak může během zimy libovat. Ačkoliv jeho mladý tým vstoupil do sezóny rozpačitě a střídal lepší výsledky s horšími, v listopadu si poradil se všemi favority a je ve hře o postup. Kouč, který v českém fotbalovém prostředí platí za uznávaného experta, vedl v minulosti i mistrovský Liberec, Slavii či Žižkov. V zahraničí „šéfoval“ athénskému Panioniosu či Wisle Plock, s níž získal polský pohár a následně i superpohár.

Listopadové výsledky Příbrami:

14. kolo: 1.FK Příbram – Slezský FC Opava 3:1
15. kolo: FK Pardubice – 1.FK Příbram 1:2
16. kolo: 1.FK Příbram – FK Fotbal Třinec 2:1

Foto: fkpribram.cz