04.01.2018 | Filip Lefenda | Aktuální zprávy

Pevně věřím, že se postup podaří, říká ředitel Příbrami Starka. Mezi nováčky Slepička, Švenger i mladíci

Foto: fkpribram.cz
Příbram, Praha – Fotbalisté 1.FK Příbram se ve středu začali připravovat na jarní část Fortuna národní ligy i s několika novými tvářemi v kabině. "Sázíme znovu na mládí, ale chceme bojovníky, kteří bodu bojovat o postup do ligy," pohovořil o zimních změnách i cílech klubu jeho ředitel Jan Starka.

Mezi nejzkušenější příchozí patří šestatřicetiletý Miroslav Slepička, někdejší reprezentant je v týmu na zkoušce z Písku. Spolu s ním přišel do týmu také jednatřicetiletý gólman Milan Švenger, který do Příbrami přestoupil ze Zlína.

„Chybí nám Jan Kvída, to je jediný odchod. Odešel na hostování do Hradce Králové,“ pronesl na téma změn v kádru ředitel klubu Jan Starka v rozhovoru pro klubový web. „Během přípravy určitě ještě někteří hráči odejdou, jiným najdeme angažmá, protože by nedostali dostatečné vytížení, které bychom si pro ně představovali, aby se posunuli dále,“ hovořil dále o odchodech.

A kdo se tedy ještě na startu zimní přípravy v kabině trenéru Csaplárovi nově hlásil? Na testech z Jablonec je v týmu záložník Tomáš Bulíř, o místo bude bojovat také plzeňský útočník Dušan Pinc. Na zkoušku dorazili také Radim Jurča (Velké Meziříčí) a Martin Klán (Jirny). Karel Soldát se poté vrátil z hostování. „Sázíme znovu na mládí, ale chceme bojovníky, kteří budou bojovat o postup do ligy,“ vysvětluje kroky vedení Starka.

Modernější kabát dostalo i příbramské zázemí. „Hráči dostali do kabiny nově televizi. Mohou si tak bezprostředně po utkání, nebo i během něj, pouštět šoty se zápasovými akcemi, nemusejí tak s trenérem činit nutně ve video místnosti. Ta byla mimochodem kompletně zrekonstruovaná, má i interaktivní tabuli,“ hlásil s úsměvem ředitel klubu. „Zrychlili jsme internet, zútulnili kabiny, opravili zázemí. Doufáme, že to bude k něčemu dobré,“ dodal s nadějí.

Na jaře čeká Středočechy boj o nejvyšší pozice, kterým se díky formě ze závěru podzimu přiblížili na dostřel. „Cíl je stejný jako před sezónou – i když to jsme byli trochu více skromní – a sice postoupit do ligy. Myslím, že kádr na to má. Ztrácíme dva body na první místo, takže pevně věřím, že se nám postup podaří. Uděláme pro to vše, co můžeme,“ slibuje fanouškům Jan Starka.

První přípravné utkání absolvují příbramští fotbalisté proti rakouskému Riedu 17. ledna. Na seznam všech přípravných zápasů se můžete podívat zde.