08.01.2018 | Jiří Paýr | Aktuální zprávy

Vlašim zahájila přípravu, Vyhnala a spol. mohou nahradit cizinci či sparťané

Foto: Jiří Paýr (fcsbvlasim.cz)
Vlašim – V sobotu před polednem se fotbalisté Vlašimi poprvé sešli v novém roce, aby zahájili zimní přípravné období. Na prvním tréninku nebyl již Pavel Vyhnal a chyběli i další hráči. Naopak trenér Havlíček uvítal několik nových tváří.

Start zimní přípravy měli vlašimští fotbalisté naplánovaný na sobotní dopoledne. Realizační tým na hráče připravil krátké protažení v posilovně a následně pětačtyřicetiminutový výběh do blízkého zámeckého parku. Právě kondice bude hlavním slovíčkem pro celek od bájné hory Blaník.

“Chceme se nyní věnovat hlavně fyzické přípravě. Budeme samozřejmě trénovat specificky, ale hodně se zaměříme na kondici. První zápas máme na programu až 20. ledna proti Teplicím,” prozradil své záměry trenér Petr Havlíček. Právě vlašimský lodivod na startu přípravy počítal ztráty. “Přišli jsme o několik hráčů, kteří se připojili k jiným týmům. Odešel Pavel Vyhnal do Zlína. Tomáš Wiesner s Filipem Haškem odešli na hostování do Liberce, respektive Českých Budějovic. Kádr tedy určitě projde určitou obměnou,” vypočítával ztráty Havlíček, který nyní bude čekat, jak ještě dopadnou na testech Kamso Mara (Jihlava) a Adam Kučera (Teplice).

Na prvním srazu po zázemí stadionu bloudilo i několik noviců, kteří se nyní budou prát o sou šanci ve vlašimském kádru. Z Brazílie to bude fotbalista Melo a ze Slovenska dorazí dvojice Jakub Kosorin a Boris Turčák. Na zkušenou dorazili i mladí hráči ze Sparty – David Březina, Daniel Mareček, Christian Frýdek a Lamine Traoré. K týmu se připojila i trojice dorostenců Josef Dušek, Filip Rut a Tomáš Motyčka.

“Další změny v kádru nemůžeme vyloučit. Naším cílem nyní bude kvalitně nahradit hráče, kteří nás opustí a dobře se připravit na jarní část soutěže,” dodal na začátku přípravy dobře naladěný Petr Havlíček.