16.01.2018 | Adam Kolář | Týmy a zápasy

Je skvělé, že díky zimní lize potkáme i týmy z nejvyšší soutěže, libuje si varnsdorfský Barac

Foto: fkvarnsdorf.cz
Varnsdorf, Praha – Ve svém druhém vystoupení v rámci zimní ligy se Varnsdorf na Vyšehradě představil v zápase proti Bohemians. Klokani potvrdili papírové předpoklady a zvítězili 3:1. O jedinou branku Varnsdorfu se postaral Jakub Barac, který se do střelecké listiny zapsal parádní technickou ranou ze střední vzdálenosti. „Ta střela mi fakt sedla, přesně takhle jsem to chtěl. Škoda jen, že jsme na ni nedokázali navázat a odcházíme s prázdnou,“ hodnotil duel jednadvacetiletý hráč Varnsdorfu.

S Bohemians jste prohráli 1:3, jaké je hodnocení utkání?
Myslím, že prvních pětadvacet minut jsme dokázali se soupeřem držet krok. Pak jsme ale začali nakopávat balony a od toho okamžiku nás hráči Bohemians začali přehrávat a zaslouženě díky tomu vyhráli.

Jakub Barac

Tým: FK Varnsdorf
Narozen: 04.08.1996
Pozice: Útočník
Výška: 175 cm
Váha: 69 kg
Předchozí působiště: Liberec

V čem konkrétně byl soupeř lepší?
Byli důraznější, vyhrávali více soubojů a také byli rychlejší, velice dobře nás dostupovali a také lépe sbírali odražené balony.

Bylo znát, že klokani hrají českou nejvyšší soutěž?
Já viděl hlavně velký rozdíl mezi jednotlivými poločasy. Hráči Bohemians prostřídali ve druhé půli hodně hráčů a díky tomu byli běhavější, což možná rozhodlo.

Vy sám jste se postaral o jediný gól svého celku. Byla to parádní střela z dálky do šibenice, chtěl jste to přesně takhle?
Jo, ta střela mi fakt sedla, přesně takhle jsem to chtěl a jsem rád, že to tak dopadlo. Škoda jen, že jsme na ni nedokázali navázat a odcházíme s prázdnou.

V úvodu utkání jste hrál na pravé lajně, na závěr duelu jste se ale přesunul na levou. Kde se cítíte lépe?
Já to neřeším. Hraju tam, kam mě trenér postaví a snažím se pro svůj tým odvést maximum. Jsem rád, že jsem přispěl gólem, ale spokojený být nemůžu, protože jsme prohráli.

Jak jste vůbec trávil svátky, byla na programu i nějaká dovolená?
Ano, byl jsem v Portugalsku. Byl jsem se tam podívat na fotbal a také po památkách. Zbytek svátků jsem trávil doma a individuálně jsem se připravoval.

Jak vnímáte zimní ligu? Jsou to pro vás jen přáteláky, nebo ji berete soutěžně?
Je to skvělé zpestření. Určitě je dobré, že můžeme hrát zápasy takhle napříč soutěžemi a utkat se v takovém malém poháru. Je to rozmanitější, než kdybychom se pořád dokola utkávali s týmy z naší soutěže.

Věděli jste tedy, že právě zápas s Bohemians byl zřejmě ten klíčový v boji o postup ze skupiny?
Určitě. Ale ono to nic nemění. My jdeme do každého zápasu s tím, že ho chceme vyhrát, ať už jde o postup, nebo ne. Jak už jsem říkal, škoda, že to dnes nevyšlo.