19.01.2018 | Michal Chadim | Rozhovory

Senzace podzimu udržela kádr. Myslím, že by to mohlo pokračovat i na jaře, doufá třinecký Adamuška

Foto: Michal Chadim
Karviná – Ve středu načali herní část přípravy také fotbalisté Třince. Ti na úvod sehráli duel proti Karviné, v němž došlo na měření sil týmů ze spodku nejvyšší soutěže a špicí Fortuna národní ligy. Z hubeného vítězství se nakonec radoval domácí MFK, který si v duelu hned několikrát vylámal zuby na pozorně chytajícím brankáři Třince Jiřím Adamuškovi. Ten posléze zápas zhodnotil a pohovořil krátce i na téma jarních ambicí.

Jak hodnotíte úvodní přípravný zápas proti Karviné ?
Bylo na nás vidět, že se teprve rozehráváme a že je to náš první zápas. Ze začátku nám to proto moc nesedlo, ale snažili jsme se hrát kombinační fotbal. Chtěli jsme v zápase proti Karviné dát branku, ale bohužel nám to nevyšlo.

Jiří Adamuška

Tým: FK Fotbal Třinec
Narozen: 02.11.1993
Pozice: Brankář
Výška: 192 cm
Váha: 90 kg
Předchozí působiště: Zlín

Domácí fotbalisté byli prakticky po celý zápas fotbalovější, vy jste hrozili převážně z rychlých přechodů. Byl to záměr?
Nevím, jestli to byl záměr, ale proti prvoligovému mužstvu, navíc v prvním přípravném utkání, jinak hrát nemůžeme.

Práci brankáře hodně ovlivňuje obrana. V prvním poločase jste domácí téměř k ničemu nepustili, až na pár šancí Panáka...
V tomto směru asi mohu být spokojen s celým zápasem, jen ve druhém poločasu nám tam jednou pronikl Weber a byl z toho gól. Obrana tedy pracovala podle mě dobře, a to po celé utkání.

Zmínil jste gól domácího Webera. Šlo mu nějak zabránit, případně šlo něco udělat jinak?
Nejspíš jsem mohl trošku déle počkat, než hráč vystřelí. Jinak to umístil dobře mezi nohy, to je pak pro gólmana vždy těžké.

Během zápasu jste kromě jednoho obdrženého gólu několik šancí vychytal. Jak jste spokojen se svým výkonem?
Určitě tam bylo pár věcí, které by se daly vylepšit, ale zachytal jsem si dobře. Měl jsem tam šance, které jsem chytil. Škoda jen toho gólu. Až na drobnosti mohu být se svým výkonem spokojen.

Od posledního zápasu proti Příbrami uběhly skoro dva měsíce. Jaké to bylo pro vás a hráče naskočit do devadesátiminutového zápasu?
Po té zimní pauze je to pokaždé takové složitější. Gólman se vždy tak trochu hledá. Potřebuje si to vždycky tak nějak osahat. Je to taková rutina, člověk si na to musí zvyknout.

Jak u vás probíhala zimní přestávka?
Celý prosinec jsme měli volno s tím, že první polovina prosince byla pro nás taková odpočinkovější. Měli jsme úplné volno. Od 18. prosince jsme měli individuální plány, kdy jsme museli i běhat a měli jsme v nich zahrnutou i posilovnu. Zahájení přípravy pro mě proto nebylo tak hrozné.

Třinec je po podzimní části Fortuny národní ligy na druhé pozici. Jaké vidíte šance pro jaro?
Z našeho týmu odešel pouze Jiří Kateřiňák, takže kádr se podařilo pro jarní část udržet po hromadě. Pokud dobře odmakáme zimní přípravu a nebudou nějaká zranění, která by nás mohla brzdit, tak to bude určitě šlapat dobře. Atmosféra v kabině je dobrá. Myslím si, že by to mohlo pokračovat.

Co postup do nejvyšší soutěže?
Chceme hrát nejlépe tak, abychom se udrželi na špici tabulky. A zda skončíme první, druzí, nebo až pátí, bude záležet jen na nás. Případný postup je pak otázkou spíše na vedení.