27.02.2018 | Filip Lefenda | Aktuální zprávy

Nikdo nečekal, že budeme mít tolik bodů, přiznal na tiskovce Táborska kouč Nádvorník

Foto: Karolína Kabíčková (fctaborsko.cz)
Tábor, Praha – Fotbalové Táborsko uspořádalo v úterý tiskovou konferenci před startem jarní části Fortuna národní ligy. Setkání s novináři se zúčastnili statutární ředitel Tomáš Samec, hlavní trenér Roman Nádvorník a kapitán „A“ týmů Jakub Navrátil.

Nejdříve si vzal slovo klubový ředitel, který vyzdvihl práci týmu. Táborsko, které v létě značně zeštíhlilo rozpočet a prošlo razantní obměnou kádru, je po podzimu na jedenácté pozici. „Základní opory jsme udrželi, tedy Tomu, Navrátila, Nešického a Mršiče,“ mohou na jihu Čech i na jaře spoléhat i na zmíněné kvarteto zkušenějších borců. „Ze zásadních opor jsme se rozloučili akorát se Štohanzlem,“ dodal Samec s tím, že cílem pro jaro zůstává záchrana.

„Nikdo nečekal, že budeme mít po podzimu tolik bodů. To nás těší,“ připomněl kouč Nádvorník fakt, že jeho omlazený celek před startem soutěže většina považovala za outsidera. „Hráli jsme na podzim na hranici toho, co jsme schopni z hráčů dostat. Šance na záchranu je v tom, že necháme v zápasech srdce,“ pokračoval Nádvorník, který však měl smíšené pocity z průběhu zimní přípravy.

Co se čtyřiačtyřicetiletému stratégovi nelíbilo, byla výkonnostní nevyrovnanost. „Přejeme si, aby mladí hráči vedle těch zkušených vyrostli,“ vysvětloval muž, který v týmu uvítal i novice Šanderu, Vandase, Valentu, Ngimbiho a Linharta. „Mohli jsme zvítězit alespoň ve dvou dalších přípravných zápasech, ale důležitá budou soutěžní utkání,“ ví dobře Nádvorník.

Přípravu zhodnotil také kapitán Navrátil. „Jako vždy byla pod trenérem Nádvorníkem náročná. Byly hodně těžké zimní podmínky a moc zápasů jsme nevyhráli. Výsledkově ale pamatuji ještě horší přípravu, důležité budou ostré zápasy. Moc se na ně těšíme,“ přiznal zkušený obránce.

Samec s Nádvorníkem měli přes zimu v hledáčku hned několik fotbalistů z Ghany. „Pro hráče z Afriky je příchod do Evropy v souvislosti s migrační krizí administrativně hodně složitý,“ vysvětlil klubový ředitel. „Turistické vízum mohou získat na tři měsíce, což nestačí. Připravujeme proto schengenské vízum, aby tu mohli být déle,“ prozradil Samec, ale ihned dodal: „Určitě nechceme budovat žádnou cizineckou legii.“

Táborsko vstoupí do jarní části domácím utkáním se Sokolovem. Pokud počasí dovolí, hrát by se mělo v sobotu 3. března od 14:30 hodin. O týden později pojedou Jihočeši na horkou půdu Příbrami.