21.03.2018 | Filip Lefenda | Rozhovory

Pardubický Černý k derby: Není o čem diskutovat. Vyhrajeme a užijeme si oslav

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Fotbalovou ozdobou nadcházejícího víkendu bude východočeské derby mezi Pardubicemi a Hradcem Králové. Nálada v domácí kabině je tři dny před konáním zápasu bojovná. "Budeme odpočatí a nažhavení, všichni už se těšíme. Uděláme všechno pro to, abychom získali tři body," burcuje třiatřicetiletý útočník Pardubic Pavel Černý, který značnou část kariéry zanechal právě v dresu Votroků.

Pavle, je to pro vás pořád tak trochu jiný zápas?
Ani bych neřekl, že jiný. Jediný rozdíl je v tom, že v hradeckém týmu znám spoustu kluků, dá se říci většinu. To je tak jediné, co je pro mě na tomto zápase speciální, jinak ho nějak extra zvláštně neberu.

Pavel Černý

Tým: FK Pardubice
Narozen: 28.01.1985
Pozice: Útočník
Výška: 185 cm
Váha: 87 kg
Předchozí působiště: Jablonec, Uralsk,Šymkent (obě Kazachstán), Hradec Králové

Na podzim jste na hradeckém stadionu vstřelil gól, přesto jste tehdy prohráli. Už opadlo zklamání?
Opustilo nás hned po zápase. Samozřejmě bych branku tenkrát vyměnil raději za tři body. Pokud se to teď v sobotu otočí, že branku nedám, ale vyhrajeme, tak budu mnohem radši.

Na jaře mají Pardubice už dvě odložená utkání, nehrálo se ani minulý týden. Hrozí rozhození z rytmu? Je to velká nevýhoda?
Neřekl bych, že by to byla nějaká velká nevýhoda. V Pardubicích máme kvalitní tréninkové podmínky, neustále se připravujeme, ať se hraje, nebo nehraje. Místo zápasu jsme měli takový aktivnější trénink, takže si nemyslím, že by to pro nás měla být nějaká nevýhoda. Naopak budeme odpočatí a nažhavení, takže pro nás možná jenom dobře.

Minulý týden prohrál Hradec na Žižkově. Je to pro vás překvapení ?
Abych řekl pravdu, překvapení to pro mě nebylo. Myslel jsem si, že trenér Pilný Žižkov na Hradec pořádně připraví, což se potvrdilo. Hradec tam byl bez šance.

Jak byste tři dny před derby popsal náladu v kabině?
Nálada je výborná, všichni se těšíme. Uděláme všechno pro to, abychom získali tři body.

Minulý týden byl kvůli terénu odložen zápas s Vítkovicemi. Jaký je aktuální stav trávníku?
Hřiště je výborné. Už dva dny nemrzne, tráva je ve výborném stavu. Plocha je krásné rovná, ještě se na ni nehrálo. To nám bude v sobotu vyhovovat, budeme chtít předvádět náš kombinační fotbal. To Hradec bude hrát určitě jednoduše, takže myslím, že terén bude na naší straně.

Otázka na závěr – váš tip na výsledek zápasu?
Tady není o čem diskutovat. Vyhrajeme a pak si budeme užívat oslav.

bez branek
28' Schwarz
68' Čelůstka
72' Černý
86' Urma
Sestavy
Knobloch – Prosek, Kopřiva, Šejvl, T. Čelůstka – A. Fousek (62. D. Novák), Jeřábek, Řezníček, Sokol (62. Mužík) – P. Černý, Petráň (72. Kašiar)
Na lavičce: Hrnčíř, Kovář, Látal, Spěvák
Trenér: Jaroslav Novotný, Jiří Krejčí
Ottmar – M. Černý, Čech, Kvída, Urma – Martan (84. Súkenník), Janoušek, Schwarz, Funda (64. Zorvan) – Vlkanova, Pázler (90. Plašil)
Na lavičce: Lindr, Krátký, Eliáš, Miker
Trenér: Karel Havlíček
Rozhodčí: Lerch – Vlček, Vlasjuk • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 1710