29.03.2018 | Filip Lefenda | Rozhovory

Znojemský Pecháček: Do Opavy jedeme pro tři body

Foto: 1scznojmo.cz
Znojmo, Praha – Znojmo bylo v nedělní dohrávce 17. kola proti zachraňujícím se Vítkovicím velkým favoritem, přesto se proti ostravskému soupeři nedokázalo prosadit. Do hry naskočila ve znojemském dresu poprvé i posila z prvoligové Jihlavy. „Na konci tam balóny létaly, byla to otázka času. Kdyby se hrálo o něco déle, asi by gól padl,“ smutnil střídající Michal Pecháček.

Do zápasu naskočil deset minut před koncem. „V poslední době jsem měl nějaké zdravotní patálie, takže jsem rád za každou minutu, kterou nasbírám,“ pochvaloval si, že se mohl do závěrečné fáze duelu zapojit. V té Znojmo svého soupeře mačkalo, gól visel zejména v nastaveném čase ve vzduchu. „Šel jsem na hřiště s tím, abychom dali branku, abychom se tlačili do vápna. Tlak byl, ale gól nepřišel,“ posteskl si jednadvacetiletý záložník.

Michal Pecháček

Tým: 1.SC Znojmo FK
Narozen: 14.04.1996
Pozice: Záložník
Výška: 178 cm
Váha: 79 kg
Kariéra: Teplice, Udinese (Itálie), Příbram, Jihlava

Ten většinu utkání sledoval z lavičky, a mohl tak připojit další postřehy. „Už od začátku zápasu bylo vidět, že jsme lepší na balónu, že k nám Vítkovice přijely de facto jen bránit,“ podotkl hráč, který si před třemi lety vyzkoušel i angažmá v italském Udinese.

„Na konci tam létaly balóny, bylo to otázkou času. Kdyby se hrálo déle, gól by asi padl,“ myslí si Pecháček a pokračoval: „Kdybychom začali hrát takto nátlakově o něco dříve, myslím, že bychom tam nakonec něco dotlačili. Vítkovice musí být rády za každý bod,“ kroutil hlavou.

Před týdnem Znojemští přejeli Ústí nad Labem 3:0, a to navzdory tomu, že hráli více jak hodinu bez vyloučeného Avdiče, nyní by se jim aspoň jeden gól hodil. „To rozhodně. Co si budeme povídat,“ věděl Pecháček, že role favorita tentokrát splněna nebyla.

Další zápas čeká Znojmo v sobotu v Opavě, tedy na horké půdě největšího favorita soutěže. Budou tentokrát Moravané v opačné pozici, než v předešlých dvou duelech? „Já bych ani neřekl. Máme daný svůj herní styl. Chceme hrát fotbal a jít od zápasu k zápasu. Cíl je jasný – jedeme tam pro tři body,“ nebojí se znojemský hráč vedoucího celku Fortuna národní ligy, jenž zatím neztratil na jaře při skóre 8:0 ani bod.

Pecháček přišel do Znojma na hostování z Jihlavy, stejně jako obránce Dujmovič. Výsledky svého kmenového klubu poctivě sleduje. „Přišel tam nový trenér a přinesl do týmu oživení, dal mu impulz. Jsem rád za to, že přišel někdo, kdo tým dokáže zvednout. Doteď byli takoví mdlí, teď tam pro změnu maká každý za každého,“ pochvaloval si výkonnostní i tabulkový vzestup Vysočiny, která se díky čtyřem výhrám v řadě dostala ze sestupového pásma.

Sám Pecháček pak vyměnil záchranářské boje v nejvyšší soutěži za ataky na přední příčky ve Fortuna národní lize. „Ve Znojmě se určitě hraje klidněji. Člověk jde do zápasů s tím, že jde útočit, že jde vyhrát. V Jihlavě jsme chodili do utkání s tím, že budeme se soupeři tahat za kratší konec. Ale jak říkám – teď se to změnilo, jsem za to rád a přeji si, aby to vydrželo i nadále,“ uzavřel povídání.

bez branek
bez branek
bez karet
49' Dramé
64' Urbančok
68' Mišinský
78' Chmiel
Sestavy
Veselý – Mezlík, Malár, Cihlář (46. Pospíšil), Helísek – Machuča, Lacko, Javůrek, Teplý (60. Šamánek), Ambrozek (81. Pecháček) – Vašíček
Na lavičce: Koukal, Chereda, Dujmovič, Štrombach
Trenér: Leoš Kalvoda
Chmiel – Dramé, Hýbl, Mikula, Prajza – Urbančok (70. Bzirský), Ožvolda (75. Mrázek), Pašek, Motyčka, Kučera (89. Cverna) – Mišinský
Na lavičce: Květon, Tkáč
Trenér: Ludevít Grmela
Rozhodčí: Adámková – Dobrovolný, Polák • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 490