06.04.2018 | Filip Lefenda | Rozhovory

Děkuji Opavě, že mohu hrát. Těším se na fanoušky, říká pardubický obránce Čelůstka

Foto: fkpardubice.cz
Pardubice, Praha – Nedělní zápas bude pro pardubického zadáka Tomáše Čelůstku hodně pikantní. Na východ Čech totiž zavítá "jeho" Opava, z níž v Pardubicích hostuje. Jak v rozhovoru pro klubový web sám přiznal, duelu už se nemůže dočkat. Těší se nejen na pardubické, ale i opavské fanoušky.

Tomáši, jak se těšíte na nedělní zápas?
Těším se moc. Po dlouhé době uvidím spoluhráče, trenéry, vedení. Věřím, že přijede i spousta opavských fanoušků. Mrzí mě tedy, že nepřijede ten největší – Džeky, kterého bych chtěl tímto pozdravit. Je docela dost možné, že se na zápase objeví i můj brácha, takže mám spoustu motivace a na utkání se tak moc těším.

Tomáš Čelůstka

Tým: FK Pardubice
Narozen: 19.07.1991
Pozice: Obránce
Výška: 181 cm
Váha: 75 kg
Předchozí působiště: Hlučín, Zlín, Kunice, Napajedla, Bohemians 1905, Vlašim, Roudnice nad Labem, Opava

Jste tedy rád, že nebyla uplatněna taková ta klauzule ve smlouvách, která zakazuje hrát hráčům na hostováních proti kmenovým klubům?
Za tuto otázku jsem hrozně rád. Touto cestou bych chtěl moc poděkovat Opavě za to, že mi umožnila v zápase nastoupit. Jak víme, v drtivé většině případů nemůže kmenový hráč nastoupit proti svému týmu. Velmi si toho vážím a jsem za to moc rád.

Nastoupíte proti celé řadě svých kamarádů. Na koho si budete dávat největší pozor?
Myslím, že si budu muset, stejně jako celý tým, dávat pozor na všechny. Kluci mají obrovskou kvalitu, hrají už delší dobu spolu. Mají jasnou vizi, ví, co chtějí. U mě je to tak, že si asi budu muset dávat pozor na kraji, pokud nastoupí, hlavně na Joela Kayambu nebo Zdeňka Pospěcha. Když to ale vezmu v globálu, budeme si muset dávat pozor na celý tým Opavy.

S opavskými spoluhráči jste jistě v kontaktu. Proběhne, nebo již proběhla nějaká hecovačka?
Teď momentálně ne, ale jinak v kontaktu jsme. Myslím, že jestli tohle video uvidí Dominik Simerský, mohu se těšit na nějaký vtipný telefonát.

Opava má sezónu velice dobře rozjetou. Věříte, že Slezané postoupí do první ligy?
Věřím tomu. Jak jsme mohli vidět, Opava vyhrála všechna jarní utkání přesvědčivě, dosud nedostala gól. Jdou si jasně za svým. Je to tým, který by v první lize neměl chybět.

A co pardubická kabina? Zlepšila jí náladu středeční výhra nad Vítkovicemi?
Rozhodně. Myslím, že středeční zápas nám opravdu hodně pomohl. Já jsem strašně rád, že jsme dali čtyři góly a zastříleli jsme si. Už jsme to potřebovali jako sůl. Skórovali jsme i ze standardek, to je skvělá zpráva.

Nedělní zápas odvysílá v přímém přenosu ČT sport. Je to pro fotbalisty větší motivace, když jsou v televizi?
Já myslím, že určitě. Pokud jsme v televizi, nikdy nevíme, kdo se na nás dívá a kdy se to může hodit. Je jenom dobře, že ČT sport Fortuna národní ligu vysílá.

V neděli uvidí diváci souboj nejlepší obrany s nejlepším útokem. Mají se tedy na co těšit?
Rozhodně. Tímto bych chtěl všechny fanoušky na zápas pozvat. Snad přijdou v hojném počtu. Jak už jsem říkal, myslím, že dorazí hodně fanoušků z Opavy, takže budu jedině rád, když přijdou v co největším počtu i ti pardubičtí.

bez branek
50' Kuzmanovič
57' Kopřiva
62' Prosek
37' Svozil
84' Simerský
85' Smola
Sestavy
Knobloch – Prosek, Kopřiva, Šejvl, T. Čelůstka – A. Fousek, Jeřábek, Řezníček, Mužík (78. Sokol) – P. Černý (76. Kovář) – Petráň
Na lavičce: Šmíd, Látal, Novák, Spěvák, Huf
Trenér: Jaroslav Novotný, Jiří Krejčí
Šrom – Svozil, Žídek, Simerský – Kayamba (86. Hrabina), Schaffartzik, Zavadil, Kuzmanović (88. Jurečka), Pospěch – Puškáč (76. Jursa), Smola
Na lavičce: Lasák, Helebrand, Stříž, Janetzký
Trenér: Roman Skuhravý
Rozhodčí: Marek – Myška, Batík • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 967