16.04.2018 | Zdeněk Kamínek ml. | Rozhovory

O motivaci má postaráno. Proč nejel Vandas zpět do Tábora autobusem?

Foto: Karolína Kabíčková (fctaborsko.cz)
Ústí nad Labem – V osudový pátek třináctého sehráli fotbalisté Ústí nad Labem duel 22. kola Fortuna národní ligy s Táborskem. Skóre se poprvé měnilo již v páté minutě, kdy se mezi tyče trefil Pavel Vandas. Po nervy drásajícím souboji se oba týmy o bodový zisk podělily, i když po gólu ústeckého Jindráčka v 89. minutě na 3:2 tomu mnoho nenasvědčovalo. Svěřenci Romana Nádvorníka nic nevzdali a v nastavení druhé půle rozhodl o remíze střídající Zavadil.

Jak byste okomentoval páteční střetnutí, ve kterém jste remizovali s Ústím nad Labem?
Zaplaťpánbůh, že jsme v nastavení druhého poločasu vstřelili branku na 3:3. Nechci říkat, že to byla náhoda, ale minimálně bod jsme si ze severu Čech odvézt zasloužili. Když bych se ve dvacáté třetí minutě prosadil podruhé, mohlo být rozhodnuto.

Pavel Vandas

Tým: FC MAS Táborsko
Narozen: 25.09.1995
Pozice: Útočník
Předchozí působiště: Slavia Praha, Meteor Praha, Viktorie Jirny

O první branku jste se postaral celkem brzy. Jak se vaše gólová akce z páté minuty seběhla?
Skvělou práci odvedl Matej Mršič, který po levé straně zatáhl míč a dával zpětný balón do vápna. Věděl jsem, že tam bude přihrávat a levačkou jsem se snažil vystřelit k tyči. Gólman podle mého názoru neměl šanci.

Co jste naopak měl udělat jinak ve své druhé brankové příležitosti?
Michal Toma vykopával z ruky dlouhý balón a obránce Ústí nad Labem akci špatně přečetl nebo možná dokonce zakopl. Já se řítil sám na bránu, míč mi skákal. Netrefil jsem to špatně, ale Petr Vašek dobře zasáhl.

Jak velká byla komplikace, že jste od osmdesáté minuty dohrávali v deseti hráčích?
Přišlo vyloučení, což jsme nechtěli. Jezdili jsme po zadku a snažili se tvrdě bojovat a minimálně bod získat. To se nakonec jen tak tak povedlo, ale nemuseli jsme z toho udělat takové drama.

Do soutěžní tabulky jste získali další cenný bod. S jakým cílem jste přicestovali do Ústí nad Labem?
Jeli jsme k utkání s cílem vyválčit minimálně bod a nechat Armu v tabulce za sebou s bezpečným odstupem. Tři body by byly skvělé, ale nechtěli jsme hlavně prohrát.

Po zápase jste neodjel s hráči klubovým autobusem. Zdržíte se na severu Čech?
Bydlím v Praze a povzbudit mě přijela celá rodina včetně táty, mámy, babičky, dědy. Všichni jezdí pravidelně, a tak o motivaci mám postaráno každé utkání.

25' Pilík (pen)
68' Miskovič
89' Jindráček
5' Vandas
64' Musiol
90' Zavadil
bez karet
22' Ngimbi
80' Ngimbi
Sestavy
Vašek – J. Peterka, J. Pokorný, Kingue, Šnirc – P. Pilík (77. Drame), Martykán (61. M. Zeman), Ťok, F. Novotný – Miskovič – Jakubov (70. Jindráček)
Na lavičce: Kotěra, Gilián, Procházka
Trenér: Aleš Křeček
Toma – Prošek, N'Gimbi, Navrátil, Souček – Vandas (74. Blecha), Šandera, Nešický (82. Klusák), M. Kučera – Mršić – Musiol (88. Zavadil)
Na lavičce: Satrapa, Dudl, Kopřiva, Linhart
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Houdek – Hrabovský, Melichar • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 548