16.04.2018 | Filip Lefenda | Rozhovory

Pulpit vysekl po prohře hráčům poklonu, štvou ho ale fanoušci

Foto: mfkfm.cz
Praha, Frýdek-Místek – Hodně velký rébus musel před zápasem s Českými Budějovicemi řešit frýdeckomístecký kouč Martin Pulpit. Ten postrádal hned pět marodů, během předzápasového rozcvičení se navíc zranil i bosenský kanonýr Tandir, hrdina posledních utkání. Základní jedenáctka tak dostala významných změn.

„Je to zkrátka odraz toho, že se tady tvrdě trénuje, někdy se to tak sejde. Jako trenér jsem na Viktorce dokonce zažil, že jsme v týdnu trénovali jen v osmi lidech. To je zkrátka fotbal,“ vzpomínal v rozhovoru pro klubový web jednapadesátiletý stratég.

Martin Pulpit

Tým: MFK Frýdek-Místek
Narozen: 29.01.1967
Pozice: Hlavní trenér
Předchozí působiště: Děčín, Vítkovice, Pardubice, Mladá Boleslav, Hradec Králové, Plzeň, Sokolov, Sigma Olomouc, Most, Žižkov, Svitavy, Baník Ostrava, Živanice, Zlín, Al Watani (Saudská Arábie), Příbram, Vítkovice

Vymlouvat se ale na absence nechtěl, ba naopak. „Šanci dostali další hráči z kádru, kteří mají podepsány profesionální smlouvy,“ podotkl a i přes prohru 1:2 vysekl svým svěřencům poklonu. „Kdyby každé mužstvo z první ligy odevzdalo takové penzum práce, jako v sobotu my, smeknul bych klobouk. Nemám hráčům co vytknout,“ liboval si navzdory ukončení třízápasové série bez porážky.

Co se naopak muži, jenž má Valcíře udržet ve druhé nejvyšší soutěži, nelíbilo, byla atmosféra. „Z domácích diváků jsem zklamaný, čekal jsem větší podporu,“ prohlásil otevřeně. „Hodně slýcháme od fanoušků kritiku, jak zde děláme fotbal špatně, ale když mají hráče podpořit, tak se tak nestane. Jsem opravdu zklamaný, a to jak návštěvou, tak i atmosférou samotného zápasu,“ mínil vůdce aktuálně čtrnáctého celku Fortuna národní ligy.

Ten zavzpomínal i na doby, kdy byl stadion ve Stovkách takřka nedobytnou tvrzí. „Jezdil jsem tady jako trenér soupeřů a ten stadion vždycky hučel. Hráči se tady báli pomalu nastoupit,“ podotkl kouč, který si před třemi lety vyzkoušel i exotické angažmá v Saudské Arábii. „Hráči si zaslouží větší podporu,“ dodal Pulpit.

Té se může dočkat zkušený lodivod už v úterý, kdy jeho mančaft doma přivítá v odloženém střetnutí 18. kola od 17 hodin Znojmo. „Musíme se dát do pořádku a pokusit se urvat body,“ má jasno Martin Pulpit.

40' Varadi
20' Hašek
45' Javorek
bez karet
65' Kladrubský
Sestavy
Buček – Bala, Literák, Biolek, Gáč – Slaninka, Hruška (69. Fukala), Mozol (78. Švrček), Willwéber – Přichystal (59. Chvěja), Varadi
Na lavičce: Mihálek, Dramé, Tandir
Trenér: Martin Pulpit
Křížek – Nitrianský, Havel, P. Novák, Kladrubský – Čavoš, Javorek – Pešek (90. Švantner), Hašek (87. Táborský), Puchel (69. Pouček) – Mashike Sukisa
Na lavičce: Luksch, Vondra, Matoušek
Trenér: David Horejš
Rozhodčí: Lerch – Koval, Flimmel • Stadion: Stadion Stovky • Diváci: 750