17.04.2018 | Michal Raška | Zápas

Znojmo hrálo ve Frýdku dlouhé oslabení, přesto stáhlo dvoubrankové manko

Foto: mfkfm.cz
Frýdek-Místek – Frýdeckomístečtí fotbalisté chtěli odčinit poslední neúspěšný zápas s Českými Budějovicemi, zatímco Znojmo potřebovalo bojovat po třech prohrách. První poločas Lipina dominovala a po gólech Willwébera a Mozola z pokutového kopu vedla 2:0. Hosté navíc hráli od třicáté osmé minuty v deseti. Do druhé půle ovšem Jihomoravané vstoupili senzačně a dvougólový náskok domácích smázli během tří minut Štrombach s Vašíčkem. Poté už branka nepadla a obě mužstva si připsala bod. Frýdek-Místek tak zůstává na čtrnácté příčce, Znojmo se posunulo na sedmé místo.
32' Willwéber
39' Mozol (pen)
52' Štrombach
54' Vašíček
53' Fukala
64' Biolek
67' Varadi
83' Hruška
28' Avdič
38' Avdič
90' Chereda
Sestavy
Mihálek – Biolek, Literák, Gáč, Fukala – Willwéber, Dramé (42. Bala) – Krčula (65. Přichystal), Mozol (81. Hruška), Slaninka – Varadi
Na lavičce: Buček, Švrček, Chvěja
Trenér: Martin Pulpit
Veselý – Čereda, Avdić, Malár, Helísek – Dujmovič, Machuča, Lacko, Štrombach (90. Pospíšil) – Šamánek (62. Ambrozek), Vašíček (65. Teplý)
Na lavičce: Koukal, Pecháček
Trenér: Leoš Kalvoda
Rozhodčí: Machálek – Vodrážka, Novák • Stadion: Stadion Stovky • Diváci: 511

Komentář

Frýdek-Místek na jaře předvádí pod Martinem Pulpitem mnohem lepší výkony než v první půlce sezóny. Poslední domácí zápas s Českými Budějovicemi ovšem Lipině nevyšel a Válcovny tak chtěly bojovat o body v úterý proti Znojmu, které mělo už tři prohry v řadě.

Domácí od začátku utkání byli velmi aktivní a už v osmé minutě se do velké šance dostal Václav Mozol, který získal míč po nepřesné přihrávce hostujícího gólmana, ale následně z dvaceti metrů přestřelil prázdnou bránu. Hosté si nevěděli rady s napadáním domácích a ve 32. minutě poprvé kapitulovali. Volný kop rozehrál nakrátko Václav Mozol, který předal míč Lubomíru Willwéberovi a ten vypálil tvrdou ránu z dvaceti osmi metrů přesně do pravé tyče, od které se míč odrazil do těla brankáře Veselého a od něj následně do brány.

Aktivita Frýdeckomísteckých neustávala a ve 38. minutě se Varadi řítil s míčem dopředu, následně ho v pokutovém území poslal k zemi Muamer Avdić, který uviděl druhou žlutou kartu a Znojmo šlo do oslabení. K následnému pokutovému kopu se postavil Václav Mozol a střelou do pravé strany nedal brankáři Veselému šanci – hostující gólman si vybral opačnou stranu.

Do druhé půle ovšem Znojemští vlétli senzačně a v 52. minutě snížili na rozdíl jediné branky, když se k exekuci přímého kopu postavil David Štrombach a střelou na vzdálenější tyč přes chumel hráčů překonal brankáře Mihálka. O dvě minuty později bylo dokonce vyrovnáno. Na krásný centr z levé strany si naběhl Václav Vašíček a zakončil k pravé tyči. Hosté tak dokázali v oslabení během tří minut smazat náskok Lipiny.

Odchovanec domácích Jakub Teplý, který ovšem nyní oblékl dres Znojemských, mohl v 70. minutě dokonat obrat, ale to by v domácí bráně nesměl být Mihálek, který skvěle vyběhl a zneškodnil ránu tohoto útočníka. V závěru nastaveného času dostal míč do sítě po rohovém kopu Adam Varadi, ale rozhodčí ještě před centrem pozastavil hru, aby mohl udělit žlutou kartu. Utkání tak skončilo smírně 2:2.