18.04.2018 | Filip Lefenda | Top 3 uplynulého kola

TOP 3: Hradec se přiblížil postupu, Budějovice zlomily prokletí. Olympia překvapila

Foto: fchk.cz
Praha – Hradec Králové využil zaváhání dvou vedoucích celků a po vítězství nad Varnsdorfem ztrácí po podzimu desátý tým Fortuna národní ligy na postupovou pozici už "jen" pět bodů. Až na šestý jarní pokus se tříbodového zisku dočkaly České Budějovice, které uspěly proti oslabenému Frýdku-Místku. Poprvé na jaře klopýtla Příbram, kterou o další vítězství připravila pražská Olympia až v posledních vteřinách utkání.

A) Hradec opět vyhrál a přiblížil se vedoucímu duu

Fotbalisté Hradce Králové zvítězili počtvrté v řadě, když doma zdolali 2:0 Varnsdorf. V prvním poločase Severočeši ještě favoritovi dokázali vzdorovat, po změně stran už ale kapitulovali, když se v rozmezí pěti minut trefili Miker s Urmou. Vzhledem k remízám vedoucí Opavy a druhé Příbrami se tak Votroci přiblížili druhé postupové pozici na pět bodů. Svěřenci kouče Csaplára ale mají stále k dobru odložený zápas ve Varnsdorfu.

B) České Budějovice prolomily jarní prokletí

Do jara vstupovaly České Budějovice jako adept na postup do nejvyšší soutěže, ze hry o první dvě pozice se ale tým trenéra Horejše špatnými výsledky prakticky vyřadil. Vítězství Dynama se zrodilo až na šestý jarní pokus, a sice na půdě Frýdku-Místku. O výsledku duelu, do něhož domácí nastoupili s řadou absencí, rozhodla první půle, kterou Jihočeši vyhráli díky trefám Haška a Javorka 2:1. Ve druhé půli už se stav nezměnil.

C) Olympia obrala v posledních vteřinách Příbram

Příbram na jaře poprvé klopýtla, byť měla k dalším třem bodům nesmírně blízko. Csaplárovi hoši na hřišti pražské Olympie od 21. minuty prohrávali, ještě před přestávkou ale srovnal krok Hlúpik a po hodině hry dokonal obrat Fantiš. Když už to vypadalo, že Příbram bude slavit, přišly poslední vteřiny zápasu, v nichž Pražané pokropili hosty ledovou sprchou. Příbrami nevyšel rohový kop, hráči Olympie přešli do rychlého protiútoku a s přispěním tyče vybojovali zlatý bod.

JAK TO DOPADLO POSLEDNĚ?
Frýdek-Místek bodoval v rámci utkání 21. kola už třetí zápas po sobě, když tehdy pod televizní věží otočil duel s favorizovaným Žižkovem. Fanoušci FNL zvolili posun Valcířů ze sestupových pozic momentem tohoto kola.