25.04.2018 | Michal Raška | Zápas

Lipina potvrdila skvělou formu a nečekaně porazila Příbram

Foto: mfkfm.cz
Frýdek-Místek – Válcovny hrají v jarní fázi pod trenérem Martinem Pulpitem famózně a v posledním zápase vyhrály na půdě Olympie Praha. Body chtěly brát i nyní v zápase s druhou Příbramí před vlastními fanoušky. V první půli na tom byli herně lépe domácí a po brance Chvěji šli do šaten jako vedoucí. Ve druhé půli navýšil náskok Frýdeckomísteckých Hruška, ale o dvě minuty později snížil Matoušek. I když hosté následně drželi Frýdek-Místek ve velkém tlaku, tak branku už dát nedokázali a Lipina překvapivě vyhrála 2:1.
28' Chvěja
58' Hruška
60' Matoušek
37' Slaninka
82' Tandir
55' Průcha
Sestavy
Mihálek – Fukala, Gáč, Literák, Slaninka – Willwéber – Krčula (46. Hruška), Mozol (72. Švrček), Chvěja, Přichystal – Varadi (78. Tandir)
Na lavičce: Buček, Bala, Macej
Trenér: Martin Pulpit
Boháč – Skácel, Tregler, Kodr, Soldát – Grajciar, Květ (46. Slepička) – Hlúpik (63. Antwi), Fantiš, Průcha – Ayong (46. Matoušek)
Na lavičce: Švenger, Zápotočný, Kilián, Schwendt
Trenér: Josef Csaplár
Rozhodčí: Ginzel – Fišer, Caletka • Stadion: Stadion Stovky • Diváci: 712

Komentář

Od začátku utkání byli domácí hráči velmi aktivní, ale byl to hostující Filip Hlúpik, který se jako první dokázal dostat do gólovky, když si poradil se Slaninkou, ale následně v dobré situaci zamířil vedle levé tyče. Frýdek-Místek ve 28. minutě získal rohový kop. Ten si vzal na starost Martin Slaninka, který našel hlavu Ondřeje Chvěji, ten ani nemusel vyskakovat a zakončil přesně k levé tyči.

Do druhé půle Příbramští vlétli velice rychle a už po dvou minutách mohli srovnat, když se Karel Soldát dostal ke hlavičce v malém vápně, ale minul pravou tyč Mihálkovy brány. Hosté se dál snažili skórovat a v 56. minutě odcentroval z levé strany Jan Matoušek, který našel volného Miroslava Slepičku, ale ten si nevěděl rady, jak má zakončit z voleje a minul míč v dobré pozici.

O dvě minuty později začaly Stovky podruhé jásat, když si Přichystal přehodil obránce a upaloval sám na bránu, následně ještě předal míč volnému Janu Hruškovi a ten i s tečí gólmana dostal míč do sítě a poslal Frýdek-Místek do dvoubrankového vedení.

Po hodině hry se ale k balónu dostal v šestnáctce Jan Matoušek, ten si následně fantasticky poradil s dvěma obránci a zakončil přesně k pravé tyči. Příbram tak snížila na 2:1 a od této chvíle začaly velké tlaky na domácí hráče.

V 70. minutě mohl přidat druhou branku a srovnat stav Jan Matoušek, ale jeho volej skončil na skvělém zákroku Matěje Mihálka. O čtyři minuty později se k míči dostal Emmanuel Antwi a z bezprostřední blízkosti chtěl napálit míč do sítě, ovšem neprostřelil zeď domácích hráčů. Po dalších třech minutách se Frýdeckomístečtí dostali do brejku, po kterém zakončoval Adam Varadi, ale Marka Boháče nepřekonal.

Ke konci zápasu si už Příbram nevěděla rady a domácí tak před sedmi stovkami svých příznivců ubránili vítězství 2:1.

Ohlasy trenérů

Martin Pulpit (MFK Frýdek-Místek): "Tomuhle utkání lze snad vytknout jen slabší diváckou návštěvu. Podle mého si hráči momentálně zaslouží, aby na ně fanoušci chodili. Ten rozdíl oproti podzimu je markantní, vždyť kluci bojují od první do devadesáté minuty a dnes jsme viděli utkání prvoligové úrovně. My jsme zápas pojali trochu taktičtěji, soupeř byl hernější. Škoda jen, že jsme udělali po naší druhé vstřelené brance z utkání zápletku. Závěr mohl být trochu klidnější. Soupeř si následně vytvořil velký tlak a my jej zuby nehty ubránili. Příbram byla hodně sebevědomá, asi měli v hlavách fakt, že se jim u mužstva, které je v tabulce na čtrnáctém místě, nemůže nic stát. Tím ale nechci vůbec říct, že by nás podcenili! To určitě ne. Hráli spíš tak, že si věřili, že nám tu jednu branku vstřelí, ale spíš nepočítali s tím, že my nakonec dokážeme góly vstřelit jim." (mfkfm.cz)

Josef Csaplár (1.FK Příbram): "Co utkání rozhodlo? Prvních pětačtyřicet minut. To, co se o nás ví a píše, tak přesně takový výkon jsme předvedli až po změně stran. Tam byly přesně ty okamžiky a hra, kterou jsme předváděli naposledy v Budějovicích či ve Vlašimi. Tady jsme ale vyloženě ten první poločas doslova prospali a prohospodařili jej. Ono to pak s sebou neslo další souvislosti. I tak si ale dovolím říct, že jsme zápas klidně mohli i vyhrát, jelikož šancí jsme si vypracovali spoustu. Ale klukům jsem po utkání řekl, že abychom takto zápasu zvrátili, potřebují k tomu i trochu toho štěstí. Jenže jestli hrajeme v první půli pohodlný fotbal, tak potom ten fotbalový bůh, který vám dal za odměnu v jiných zápasech, tak tady vám to zkrátka nedal." (mfkfm.cz)