29.04.2018 | Filip Lefenda | Zápas

Hradec si smlsnul na Frýdku, Krátký potěšil fanoušky dalším hattrickem

Foto: fchk.cz
Hradec Králové – Jako by snad v Hradci Králové na ně měli patent. Po úterním Pázlerově hattricku do sítě pražské Olympie se v neděli stejným kouskem blýskl i Marek Krátký proti Frýdku-Místku. Votroci především jeho zásluhou porazili Valcíře vysoko 4:0 a zůstávají ve hře o postup.
32' Krátký
45' Krátký
58' Literák (vl)
80' Krátký
bez branek
bez karet
bez karet
Sestavy
Ottmar – M. Černý, Čech, Kvída, Plašil – Urma, Janoušek, Zorvan (78. Pajer), Krátký – Vlkanova (82. Schwarz), Pázler (71. Miker)
Na lavičce: Lindr, Funda, Šípek
Trenér: Karel Havlíček
Mihálek – Chvěja, Literák, Gáč, Fukala – Krčula (46. Hruška), Mozol, Švrček, Přichystal (80. Šohaj), Biolek – Varadi (46. Tandir)
Na lavičce: Buček, Bala, Slaninka, Willwéber
Trenér: Martin Pulpit
Rozhodčí: Dubravský – Vít, Šimáček • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 841

Komentář

Úvodní čtvrthodina se nesla ve znamení poklidného fotbalu, poté už se ale začaly přeci jen rodit i šance. Tu první měli hosté, kteří nedokázali využít špatné rozehrávky Hradce. Následně kopali Frýdeckomístečtí přímý kop z hranice vápna, Mozol ale poslal balon vysoko nad horní tyč. Na druhé straně zahrozil Vlkanova, jenž se na levé straně zbavil protihráče a střelou z ostrého úhlu zaměstnal Mihálka.

O tři minuty později se museli mít hosté opět na pozoru. Černý poslal do vápna čechraný centr, po němž ve skrumáži upadl Pázler. Rozhodčí ale penaltu nepísknul, naopak se Pulpitovi svěřenci dostali do rychlého protiútoku, ten však naštěstí pro domácí skončil jen přetaženým rohovým kopem.

Ve 32. minutě už se konečně měnilo i skóre. Milan Černý našel přesným centrem nohu Marka Krátkého, který precizní trefou poslal Hradec do vedení. A to nebylo vše. V nastaveném čase první půle se Marek Krátký prosadil křižnou ranou podruhé, když opět těžil z přesné přihrávky Černého.

Do druhého poločasu tak Votroci vstupovali s dvougólovým náskokem. Z toho mohl jeden dílek ukrojit hlavičkující Mozol, hostující záložník ale poslal balon mimo. A tak udeřilo opět na druhé straně. Krásná akce Hradce skončilo střelou Pázlera, kterou nejprve ztlumil Mihálek, míč ale skákal do brány a Petr Literák jej ve snaze odkopnout už pouze dorazil do sítě.

V 64. minutě mohl střelecké trápení Frýdku ukončit kanonýr Tandir, z malého vápna ale zazdil tutovku, když netrefil branku po střílené přihrávce. O chvíli později se tak radoval opět favorizovaný Hradec. Zatímco minulé utkání proti Olympii patřilo Pázlerovi, tentokrát se před domácími fanoušky blýskl hattrickem Marek Krátký, který dal svým třetím gólem v zápase výsledku definitivní podobu.

Hradec tak porazil Frýdek-Místek vysoko 4:0 a je stále ve hře o postup. Ztrátu na vedoucí duo však Votroci neumazali, neboť týmy vedoucí Opavy i druhé Příbrami v neděli rovněž zvítězily.

Ohlasy trenérů

Karel Havlíček (FC Hradec Králové): "Výsledek je nádherný. Myslím, že i předvedená hra mu odpovídala. Frýdek jsme do šancí moc nepouštěli. Do zápasu jsme šli s pokorou, Frýdek měl za sebou dobré výsledky. Zvládli jsme to dobře a kluci si zasloužili to, co jsme jim slíbili. Dostanou dva dny volna."