12.05.2018 | Martin Pištora | Zápas

Příbram zabojovala a gól Skácela jí přinesl vítězství, na Opavu ztrácí už jen dva body

Foto: fkpribram.cz
Příbram – V sobotním podvečeru vyběhli na hřiště U Litavky celky Příbrami a Sokolova. Domácí posílení dopolední remízou Opavy na hřišti Olympie chtěli zvítězit a přiblížit se prvnímu místu na rozdíl dvou bodů. Toto snažení se povedlo díky úspěšné hlavičce Rudolfa Skácela a Středočeši stále směřují za svým cílem, kterým je postup zpět do první ligy.
37' Skácel
bez branek
50' Matoušek
90' Kodr
63' Přeučil
65' Mráz
Sestavy
Boháč – Skácel, Kodr, Tregler, Soldát – Grajciar (81. Antwi), Průcha – Hlúpik, Fantiš (54. Květ), Matoušek – Ayong (46. Slepička)
Na lavičce: Švenger, Vávra, Kilián, Schwendt
Trenér: Josef Csaplár
Bolek – Mejdr, Strada, Mráz, Čermák – Machek, Jakub Dvořák II. – Kosak (74. Rychnovský), Končal (68. Silný), Vávra – Přeučil
Na lavičce: Belaň, Vaněk, Body
Trenér: Vítězslav Hejret, Pavel Horváth
Rozhodčí: Dubravský – Dresler, Lakomý • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 1056

Komentář

První polovina utkání na stadionu v Příbrami příliš atraktivity nenabídla. Domácí byli v jejím průběhu mírně aktivnější, co jim však scházelo, byla kvalitní finální přihrávka.

Do první větší šance se dostal příbramský kapitán Peter Grajciar, který ve 22. minutě napřáhl zpoza vápna k pravé tyči. Brankář Petr Bolek, který v Sokolově hostuje z Plzně, byl ale včas na tom správném místě a míč dokázal s velkým přehledem zachytit.

O poznání větší šanci měl k dispozici Filip Hlúpik. Celé akci předcházel dalekonosný centr od Jaroslava Treglera, který svého spoluhráče našel přes celou délku hřiště. Domácí ofenzívní záložník směřoval sám na branku proti vybíhajícímu brankáři Bolkovi. Skvěle loboval, ale štěstěna stála při hostujícím mužstvu a míč orazítkoval jen břevno.

Ve 37. minutě se však již Středočeši dočkali. Po průniku Jana Matouška a následném faulu si přímý volný kop postavil Peter Grajciar. Svým centrovaným míčem našel přesně hlavu Rudolfa Skácela, který se z malého vápna nemýlil a poslal domácí tým do vedení.

Brankou Skácela skončilo prakticky vše zajímavé nejen v prvním poločase, ale také v celém zápase. Poločas skončil 1:0 pro Příbram, která vedla zaslouženě.

Do druhého poločasu přišly na hřiště jiné celky. Příbram byla spíše zatažená, a čekala, co vymyslí její soupeř. Naštěstí pro domácí stejně jako vázla kombinace jim, tak ani Sokolovu se nedařilo.

Jediná vážnější situace druhého poločasu se odehrála v 87. minutě. Před pokutovým územím se naskytla příležitost ze standardky pro Přeučila, který rozehrál na krátko Rychnovskému. Následná střela směřovala jen do dobře postavené zdi složené z hráčů oděných do černozelených dresů.

Zbytek zápasu měl Sokolov navrch, ale poctivá defenzíva svěřenců kouče Csaplára byla pevná.

Příbram tak po zisku tří bodů ztrácí na lídra z Opavy body už pouze dva. V příštím kole ji čeká právě pikantní souboj se Slezany, následně pak domácí zápas s Pardubicemi. V obou zápasech se již může rozhodnout o jejím návratu zpět do nejvyšší soutěže. Sokolovští se střetnou se dvěma týmy bojujícími o udržení, a sice s Frýdkem-Místkem a Vítkovicemi.

Ohlasy trenérů

Josef Csaplár (1.FK Příbram): "Těžké a důležité utkání, a to i vzhledem ke včerejšímu výsledku. To se na klucích bohužel podepsalo, chyběla tomu lehkost. Ale to je pochopitelné. Jsou to důležité body, které jsme museli získat. Nemyslím, že to byl úplně špatný výkon, že bychom nechtěli hrát fotbal. Nervozita nám ale svazovala nohy, Sokolov se navíc ukázal jako dobrý soupeř. Nebylo to třeba jako doma s Vítkovicemi, kdy jsme mohli dát šest nebo sedm gólů. Moc jsme se do zakončení nedostávali, spíše se kluci soustředili na to, aby výsledek uhájili."