13.05.2018 | Jiří Paýr | Zápas

Vlašim zdolala Znojmo gólem z poslední minuty

Foto: Jiří Paýr (fcsbvlasim.cz)
Vlašim – Fotbalisté Vlašimi slaví tři body. V utkání proti Znojmu šli domácí díky trefě Vodháněla do vedení, hosté ale stačili do přestávky srovnat. Když už vše vypadalo, že si oba soupeři rozdělí po bodu, blýskl se v poslední minutě druhou nedělní brankou Vodháněl a strhl vítězství na stranu Blanických rytířů.
28' Vodháněl
90' Vodháněl
36' Šamánek
39' Skopec
71' Hadaščok
28' Avdič
82' Veselý
Sestavy
Řehák – Mil. Kadlec, J. Štochl, Březina, Tusjak – Janda (46. Plachý), Skopec (80. Dao), Mareček, Ch. Frýdek (46. Badocha), Vodháněl – Hadaščok
Na lavičce: Čtvrtečka, Cabadaj, Ivanko-Macej, Kučera
Trenér: Petr Havlíček
Veselý – Javůrek, Malár, Čereda, Avdić – Helísek, Lacko, Machuča (80. Pospíšil), Šamánek – Teplý, Vašíček (75. Ambrozek)
Na lavičce: Koukal, Dujmovič, Pecháček
Trenér: Leoš Kalvoda
Rozhodčí: Mrázek – Melichar, Caletka • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 408

Komentář

Souboj ve Vlašimi začal ne zrovna strhujícím výkonem obou celků. Vlašim dokázala v úvodu držet míč na svých kopačkách a tím získat sebevědomí, ale svěřenci Petra Havlíčka se nedokázali výrazněji posunout k brance soupeře. To se postupně začalo více dařit hostujícímu celku. Ovšem byli to domácí, kteří se radovali jako první. Výborně zahraný rohový kop dokázal dostat do sítě Jan Vodháněl a domácím se hned hrálo lépe.

Znojmo ovšem zbraně nesložilo a svou aktivitou si vypracovalo několik šancí. Ty se nejprve proměnit nepodařilo, Jihomoravané ale litovat nemuseli. Stejně jako domácí se mohli radovat po podařeném rohovém kopu, který zakončil Rostislav Šamánek ideálně za záda Řeháka.

Hosté dokonce mohli zápas otočit ještě před pauzou na svou stranu, ale Teplému nebylo přáno a své dvě šance, dá se říci, zahodil. Podobně se v poslední minutě prvního poločasu vedlo i Vojtěchu Hadaščokovi, který před brankou nedokázal lépe usměrnit míč za Veselého.

Do druhého poločasu vstoupila Vlašim se dvěma změnami v sestavě. Střídající Badocha mohl po dvou minutách na hrací ploše poslat Středočechy znovu do vedení, jeho hlavička však dopadla vedle branky. Blaničtí rytíři byli v úvodu druhé půle aktivnější a výrazně jim k tomu pomohli i hosté svými nepřesnostmi v rozehrávce. Ovšem domácím hráčům chyběla větší přesnost v zakončení. Nejblíže ke vstřelení branky měl v 68. minutě Jan Vodháněl, který svou hlavičkou snad jen o pár centimetrů minul branku. 

Hosté ve druhém poločase branku Řeháka výrazněji neohrožovali. Zato domácím šance přibývaly. Rozhodnout mohl devět minut před koncem Dao, který obral obránce o míč a sám před brankou jej poslal trestuhodně vedle! Nakonec se však štěstěna přeci jen přiklonila k domácím. V poslední minutě zápasu si vzal míč Jan Vodháněl, který jej dokázal poslat do sítě a Vlašim mohla naplno slavit tři body.