15.05.2018 | Filip Lefenda | Top 3 uplynulého kola

TOP 3: Prvoligová Opava, ústecké překvapení a televizní kanonáda Třince

Foto: fchk.cz
Praha – Opavští fotbalisté si tři kola před koncem letošního ročníku Fortuna národní ligy zajistili postup do nejvyšší soutěže, kterou si zahrají opět po třinácti letech. To Ústí nad Labem má opačné starosti. Severočeši bojují o záchranu, té se ale po skalpu Hradce Králové opět o něco přiblížili. Třinec vsítil pod televizním vysílačem čtyři branky a vyloupil nečekaně hladce Žižkov.

A) Opava je prvním postupujícím týmem

Fotbalisté Opavy si po třinácti letech opět zahrají nejvyšší soutěž. Postup mezi elitu si Slezané zajistili tři kola před koncem sezóny. V sobotu sice na půdě pražské Olympie i přes množství velkých šancí remizovali 1:1, definitivu ale získali o den později díky porážce Pardubic ve Varnsdorfu.

B) Ústí si vyšláplo i na Hradec

Ústí nad Labem už není poslední. Po výhře nad Příbramí uspěli Severočeši také na půdě o postup hrajícího Hradce Králové. Dvěma góly se blýskl Jakubov, třetí trefu přidal Leibl. Votroci v závěru skóre už jen zkorigovali na konečných 1:3. Ústí se díky dalším třem bodům posunulo na čtrnáctou příčku, stále ale nemá záchranu zdaleka jistou.

C) Třinec ovládl televizní zápas na Žižkově

Takhle jednoznačný výsledek asi nikdo nečekal. Nedělní televizní duel mezi Žižkovem a Třincem se stal jasnou kořistí slezského týmu, jenž zvítězil 4:0. Dvě branky hosté vsítili už v první půli, jenž byla herně vyrovnaná. Po změně stran schytali domácí při snaze drát se více do útoku třetí branku, která se ukázala býti definitivním K.O.

JAK TO DOPADLO MINULE?
Nebývale vyrovnané bylo hlasování o moment 26. kola, když hned dvě události získaly stejný počet hlasů. Zachraňující se Ústí přemohlo druhou Příbram a o postup hrající Hradec Králové získal tři body trefou ve druhé minutě nastavení.