16.05.2018 | David Suchý | Zápas

Sokolov přehrál Frýdek-Místek, Valcíři klesli na poslední místo

Foto: Tomáš Bouda (fksokolov.cz)
Sokolov – Sokolovský Baník se v rámci 28. kola utkal na domácím trávníku s Frýdkem-Místkem, který před utkáním okupoval předposlední pozici. Dlouhá zpáteční cesta pro Valcíře však příjemná nebude. Hosté prohráli na západě Čech 2:0 a už jsou dokonce poslední.
6' Glaser
48' Vávra
bez branek
29' Mejdr
50' Hlavatý
90' Přeučil
13' Švrček
90' Varadi
Sestavy
Belaň – Mejdr, Strada, Hlavatý (80. Čihák), Čermák – Kosak, Machek, Jakub Dvořák II., Glaser (76. Končal) – Vávra (87. Silný), Přeučil
Na lavičce: Bolek, Rychnovský
Trenér: Vítězslav Hejret, Pavel Horváth
Mihálek – Bala, Mravec, Dramé, Fukala – Macej (70. Šohaj), Willwéber, Chvěja (57. Tandir), Švrček – Přichystal (75. Hruška), Varadi
Na lavičce: Buček, Literák, Slaninka, Mozol
Trenér: Martin Pulpit
Rozhodčí: Mikyska – Batík, Dohnálek • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Diváci: 576

Komentář

Lépe do utkání vstoupili domácí hráči, kteří skórovali už po pěti minutách hry. Nejdříve ve stoprocentní šanci selhal Kosak, nicméně o úspěšnou dorážku se postaral Petr Glaser. Ani postupem času se nehrála žádná ofenzivní hitparáda, výjimkou byla situace ze čtyřiadvacáté minuty, kdy na poslední chvíli zabránil šanci soupeře Machek. 

Frýdek-Místek najednou ožil a o pár minutek později byl blízko vyrovnání. Velmi dobrým zákrokem se ale zaskvěl Belaň, který podržel svůj celek ve vedení. První poločas toho už moc nenabídl, domácí tak odcházeli do kabin za radostnějšího stavu.

Jakoby se Frýdek-Místek neponaučil ze špatného startu do zápasu. I ve druhém poločase totiž přišla rychlá branka, tentokráte hostujícího brankáře Mihálka hlavičkou prostřelil Stanislav Vávra a Baník vedl o dvě branky.

Hosté se tak dostali do velmi složité situace, navíc ani nadcházejí minuty nepřinesly žádnou nebezpečí před Belaněm. Frýdek-Místek byl i nadále aktivnějším celkem, avšak většina akcí končila buď na samotné hranici šestnáctky, nebo právě u pozorného brankáře domácích. Sokolov tak potvrdil roli favorita středečního zápasu, naopak Frýdek-Místek bude muset v nadcházejících dvou zápasech výrazně zabrat, aby uhájil svou druholigovou příslušnost.

Ohlasy trenérů

Pavel Horváth (FK Baník Sokolov): "Pro nás bylo trochu překvapením, že soupeř některé hráče šetřil, ale samozřejmě hrálo se jedenáct na jedenáct. Nám se vstup do utkání povedl, rychlý gól nás dostal na koně. Pak jsme malinko zalezli a nechali soupeře hrát. Hra se vyrovnala, ale my jsme do druhé půle znovu vstoupili šťastněji, dali druhý gól a podle mě byl zápas rozhodnutý. Soupeř dal šanci mladším a ti evidentně nebyli tak nebezpeční jako ti, kteří hrají pravidelně. Ale my jsme samozřejmě rádi, definitivně jsme se zachránili. I pod dojmem našeho vítězství musím říct, že v utkání byla spousta věcí, které z naší strany nebyly dobré. Máme rozhodně na čem pracovat." (fksokolov.cz)

Martin Pulpit (MFK Frýdek-Místek): "Budu se opakovat, ale opět rozhodla hra našich krajních hráčů. Naše hra směrem dopředu nebyla vůbec dobrá. Řeknu to znovu, ale hráč Baníku Ostrava (Macej) musí něco během zápasu vymyslet, udělat. Pak tam jde mladý Šohaj a ten založí dvě akce. Utkání proti Ústí bude stěžejní a my jej buď vyhrajeme, nebo nevyhrajeme. Jiná cesta nevede." (mfkfm.cz)