20.05.2018 | Matěj Vybíral | Zápas

Žižkov veze tři body z Vlašimi, hrdinou utkání byl Chorvat Musa

Foto: František Borek (fkvz.cz)
Vlašim – Vše podstatné se v duelu 29. kola Fortuna národní ligy mezi Vlašimí a Žižkovem událo po změně stran. Pražany dostal dvěma zásahy do dvoubrankového náskoku chorvatský střelec Musa, dvacet minut před koncem ale putoval pod sprchy vyloučený Trávníček a domácí hráli v početní převaze. Tu zužitkoval ve snížení Dao, na body ale už svěřenci trenéra Petra Havlíčka v neděli nedosáhli.
84' Dao
53' Musa
61' Musa
90' Štochl
44' Trávníček
64' Kuchta
71' Trávníček
81' Urbanec
Sestavy
Řehák – Dao, J. Štochl, Ivanko-Macej, Mil. Kadlec – Mareček, Janda (58. Plachý), Skopec, Tusjak (81. Vodháněl) – Ch. Frýdek (61. Badocha), Březina
Na lavičce: Čtvrtečka, Cabadaj, Kučera, Fotr
Trenér: Petr Havlíček
P. Soukup – Košťál, Podrazký (88. M. Čermák), Pavlata (63. Toml), Musa (72. Volek) – Urbanec, Batioja, Dressler, Kuchta – Švejdík, Trávníček
Na lavičce: Winter, Mareš, Pardubský, Frimmel
Trenér: Bohuslav Pilný
Rozhodčí: Vojkovský – Pochylý, Polák • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 543

Komentář

Vlašim nevstoupila do utkání špatně a byla to převážně ona, kdo kombinoval na útočné polovině. Domácí se však k závažnějšímu ohrožení branky soupeře nedostali, nepomohly k tomu ani tři rohové kopy. 

Žižkov postupně začínal být aktivnější a přebíral iniciativu, rovněž měl k dispozici několik rohových kopů, ale branku neohrozil. V závěru poločasu si hosté už šance vypracovali. Nejprve Podrazký pálil z hranice vápna mimo, následně rychlou kombinaci zakončoval Musa, ale Řehák předvedl výtečný zákrok nohou. Gólem neskončilo ani přečíslení, kdy akci nedohrál vůbec dobře Kuchta. 

Jak Pražané aktivně zakončili první půli, tak výborně začali i tu druhou. Tentokrát už však šance proměnili. Byl to Petar Musa, který tentokrát ve velké šanci obstřelil Řeháka a otevřel skóre v 53. minutě. O chvilku později už to bylo o dvě branky a znovu se o to postaral Petar Musa! Využil střeleckou formu a opět se prosadil trefou podél bezmocného Řeháka, kterému obrana moc nepomáhala. 

Hosté si však závěr utkání velmi zkomplikovali. Michal Trávníček to totiž přehnal s bojovností a v 72. minutě vyfasoval druhou žlutou kartu, Vlašim tak dohrávala zbytek utkání v početní převaze. Další šanci si přesto vypracoval Žižkov, dobrou hlavičku Kuchty ale výtečně lapil Řehák. 

Domácí ještě chtěli zabojovat alespoň o bod a podařilo se jim snížit. Youssouf Dao využil tlaku Vlašimi a vypálil přesně k tyči, Soukup tak musel poprvé lovit míč ze sítě. Závěrečných deset minut i s nastavením už ale branku nepřineslo, domácí tak zůstali bez bodu, naopak Žižkov slaví cenné vítězství.