26.05.2018 | Filip Lefenda | Aktuální zprávy

Vedení Hradce odvolalo Havlíčka. Musí přijít hráči z ligy, myslí si trenér

Foto: fchk.cz
Praha – Karel Havlíček v nové sezóně Votroky nepovede. Vedení královéhradeckého klubu se v souvislosti s konečným čtvrtým místem rozhodlo s osmačtyřicetiletým koučem a jeho realizačním týmem ukončit spolupráci.

Votroci měli po loňském sestupu v plánu vrátit se v nejkratším možném čase zpět mezi elitu, po podzimu však byli až desátí. Na jaře poté přišel vzestup, konečné čtvrté místo je ale zklamáním. "Celému realizačnímu týmu děkujeme za odvedenou práci. Sportovní úsek vyhodnotil sezonu jako neúspěšnou. Byť jsme se na jaře výsledkově zlepšili, nebyli jsme spokojeni s celkovým herním projevem mužstva. V tom jsme oproti podzimní části progres nezaznamenali,“ vysvětlil rozhodnutí výkonný ředitel klubu Jiří Sabou na webu Hradce.

Havlíček převzal tým tři kola před koncem loňské sezóny, následně Hradec spadl do Fortuna národní ligy. V dubnu vyhrál bývalý obránce anketu Trenér měsíce. "Čtvrté místo je po zpackaném podzimu určitě progresem. V závěru jsme dávali přiležitosti i klukům, kteří tolik nehráli, ale v budoucnu by tuto soutěž hrát pravidelně mohli," prohlásil samotný trenér. "Sezóna to byla rozporuplná. Podzim byl špatný, jaro solidní. Celkově si ale myslím, že jsme šli nahoru," myslí si kouč.

Ten bude na východočeskou štaci vzpomínat v dobrém. "Tři zápasy jsem trénoval v první lize, rok ve druhé. Udělali jsme padesát bodů. Na postup to bohužel nestačilo, ale věřím tomu, že do budoucna má tento tým, pokud bude posílen o ligové hráče – ti myslím přijít musí – svou perspektivu," uzavřel hodnocení Karel Havlíček.